Preview: Flyers vs. Bruins

Po čtyřech utkáních na domácím ledě čeká hokejisty z Philadelphie série čtyř duelů na hřištích soupeře. Flyers se během jednodenního volna přesunuli směrem na sever do Bostonu, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v TD Garden domácí Bruins. Druhý zápas odehrají oba týmy o dva dny později na stejném stadionu. Flyers zatím během letošního ročníku dokázali ze 4 zápasů získat 6 bodů, kdežto Medvědi si na své konto připsali během 3 zápasů body 3.

Loni spolu oba celky odehráli celkem tři zápasy v základní části a jedno utkání v nadstavbové části před playoff. Lépe ze vzájemných zápasů sice vyšli svěřenci kouče Alaina Vigneaulta, ale ve většině případů se jednalo o velmi vyrovnaná utkání. První duel dopadl lépe pro Letce, kteří si z Bostonu odvezli oba body po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Nájezdy musely rozhodnout také odvetu ve Philly, kde domácí Letci slavili po výhře 6:5. Poslední zápas před nucenou přestávkou vinou koronaviru pak odehráli právě tyto dvě mužstva ve Wells Fargo Center. Tentokrát však dokázali zvítězit Bruins 2:0. Začátkem srpna na neutrální půdě v Torontu vyhráli opět Letci, tentokrát 4:1.

Flyers v úvodu letošního ročníku kosí jedno zranění za druhým. V minulém duelu přišli Letci z Philadelphie o útočníka Morgana Frosta a obránce Phila Myerse. První zmíněný hráč bude Flyers chybět na neurčito, když jej vyřadilo vykloubené rameno. Urostlý zadák by pak měl týmu z Philadelphie chybět vinou zlomeniny žebra několik týdnů. Mimo je pak také loňský vítěz Selke Trophy Sean Couturier, jehož také trápí problém s žebry. Na marodce je vinou covid-19 protokolu také obránce Shayne Gostisbehere.

Bruins budou dnes proti Flyers postrádat trojici svých hráčů. Mimo hru je se zraněním kyčle český útočník a nejlepší střelec uplynulého ročníku David Pastrňák. Do zápas s Letci nezasáhne ani další český forvard, a sice Ondřej Kaše, jehož trápí zranění v horní části těla. V sestavě Bostonu se nepředstaví ani Matt Grzelcyk, jehož vyřadilo blíže nespecifikované zranění.

Po jednozápasové pauze a i přesto že v minulém utkání vychytal Brian Elliott čisté konto, dnes dostane v brance Letců z Philadelphie přednost dvaadvacetiletý Carter Hart, který letos zasáhl do 3 zápasů s úspěšností zákroků 89.9% a průměrem 3.66 gólu na zápas.

Bruins dnes vsadí na svou dlouholetou oporu Tuukku Raska. Třiatřicetiletý finský gólman odchytal v letošním ročníku 2 utkání s úspěšností zákroků 92.3% a průměrem 1.46 gólu na zápas. Záda by měl Raskovi krýt jeho zkušený kolega Jaroslav Halák.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS 

BOSTON BRUINS 

Forma

Flyers (V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.1.2021 Flyers vs. Sabres 3:0
18.1.2021 Flyers vs. Sabres 1:6
15.1.2021 Flyers vs. Penguins 5:2
13.1.2021 Flyers vs. Penguins 6:3

Bruins (P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
15.1.2021 Islanders vs. Bruins 1:0
15.1.2021 Devils vs. Bruins 2:1p
14.1.2021 Devils vs. Bruins 2:3p

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top