Preview: Flyers vs. Penguins

Po jednodenním volnu pokračují Letci z Philadelphie svým druhým zápasem v novém ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě. Svěřenci kouče Alaina Vigneaulta vyzvou ve velmi netradiční sezóně podruhé v řadě celek Pittsburghu Penguins. Zápas je opět na programu ve Wells Fargo Center a jeho začátek je naplánován na 01:00 SEČ.

Jak již bylo zmíněno, letošní netradiční sezóna ovlivněná pandemií koronaviru bude mít velmi netradiční program, když se týmy z divize utkají mezi sebou hned osmkrát. Ve středu bylo ve Philadelphii na pořadu dne první pensylvánské derby sezón. Do zápasu vstoupili lépe hosté z Pittsburghu, kteří se ujali díky gólu Jankowskiho vedení. Flyers však ještě v první třetině skóre otočili, když se prosadili James van Riemsdyk a Nolan Patrick. Pens sice zásluhou Crosbyho srovnali, avšak Letci díky Farabeemu opět odskočili. Ve třetí části bylo znovu srovnáno, a to zásluhou Taneva. Od té doby však úřadovali už jen Flyers, když se postupně trefili Raffl, Lindblom a Hayes. Letci tak nakonec dokázali zvítězit přesvědčivě 6:3.

Trenér Alain Vigneault se v úvodu letošního ročníku musí obejít pouze bez jediného hráče, který je americký obránce Shayne Gostisbehere, jenž byl zapsán na seznam hráčů, kteří nemohou nastoupit vinou onemocnění covid-19. Zbytek hráčů, ať už uzdraveného Nolana Patricka či Oskara Lindbloma, mají Letci pro start letošního ročníku NHL plně k dispozici.

Podobně jako Flyers, tak i Penguins se musejí vinou koronaviru obejít v úvodu nového ročníku bez jednoho ze svých hráčů. Covid-19 protokolem neprošel finský forvard Kasperi Kapanen, jehož Pens získali během podzimu výměnou z Toronta. Mimo hru je pak ještě důrazný forvard Zach Aston-Reese, jehož trápí zranění ramene.

Stejně jako v prvním duelu, tak i dnes se mezi tři tyče Letců z Philadelphie postaví dvaadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který se v brankovišti Flyers stal během minulého ročníku jasnou jedničkou. Rodák ze Sharewood Parku předevčírem čelil 34 střelám Pens, z nichž za svá záda pustil 3 a jeho úspěšnost zákroků tak činila 91.2%.

Také Pens nemají momentálně důvod v brankovišti co měnit. Úvodní prohra rozhodně nejde na vrub pětadvacetiletého kanadského gólmana Tristana Jarryho, který tak bude hájit branku Penguins i dnes. Jarry v uplynulé sezóně předváděl vynikající výkony, díky čemuž se dostal i před Matta Murrayho, jehož se nakonec vedení Pens rozhodlo po sezóně zbavit a vyměnilo jej do Ottawy. Flyers na rodáka ze Surrey vyslali ve středu 25 střel, z nichž Jarry dokázal zneškodnit 19 (úspěšnost 76%).

 

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

PITTSBURGH PENGUINS 

Forma

Flyers (V)

Datum Zápas Skóre
13.1.2021 Flyers vs. Penguins 6:3

Penguins (P)

Datum Zápas Skóre
13.1.2021 Flyers vs. Penguins 6:3

Informace

Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top