Flyers se dohodli na roční smlouvě s obráncem Erikem Gustafssonem!

Vedení Letců z Philadelphie oznámilo během včerejšího večera, že se dohodlo na podmínkách jednoleté smlouvy se švédským obráncem Erikem Gustafssonem, jenž si během následujícího ročníku přijde na 3 miliony dolarů.

Osmadvacetiletý rodák z Nynashamnu odehrál většinu své kariéry v dresu Chicaga Blackhawks, kde nastoupil k celkem 214 zápasů, během nichž zaznamenal 119 kanadských bodů za 28 branek a 88 asistencí. Na konci uplynulé základní části byl švédský bek vyměněn do Calgary, kde stihl odehrát pouze 7 utkání (0+3).

Gustafsson má za sebou ve své kariéře sezónu, v níž zaznamenal 60 kanadských bodů. Švédský bek nasázel v ročníku 2018/2019 17 branek, ke kterým přidal 43 asistencí.

Švédský obránce však nepřišel jako plnohodnotná náhrada za amerického beka Matta Niskanena, který se poměrně překvapivě rozhodl pro skončení kariéry. Gustafsson může zasáhnout v přesilových hrách, kde v sezóně 18/19 nasbíral 18 bodů, avšak do oslabení naskakuje jen sporadicky.

Co se týče obranných povinností, pouze v 41.4% střídáních Gustafsson začíná ve svém obranném pásmu. Naopak 55.8% jeho střídání začíná v útočném pásmu a mohl by tak Flyers pomoci ke tvorbě šancí a gólů, které Letců zejména v playoff chyběli.

Pro vedení Letců byl jisto jistě lákavý především jednoletý kontrakt, na který ten švédský obránce přistoupil. Flyers totiž nemusejí přemýšlet nad tím, zdali si Gustafssona pojistí pro expanzní draft, který by měl být příští rok na programu.

Top