Preview: Flyers vs. Penguins (příprava)

Po dlouhých 141 dnech je hokej zpět! Hokejisté z Philadelphie se po koronavirové pauze představí zatím pouze v přípravném duelu, avšak již od víkendu čekají svěřence kouče Alaina Vigneaulta soutěžní zápasy. Všech 24 týmů se již přesunulo do Toronta, respektive Edmontonu, kde sehrají veškeré boje o Stanley Cup. Dnes Flyers v přípravném duelu vyzvou ve Scotiabank Centre od 22:00 SEČ mužstvo Pittsbughu Penguins, které čeká od příštího týdne boj s Montrealem Canadiens v předkole playoff. Dnešní zápas mohou čeští a slovenští fanoušci sledovat na stanici Nova Sport 1.

Kouč Alain Vigneault dnes pošle do hry stejnou sestavu jako tým A na sobotním tréninku. V první formaci se vedle Seana Couturiera a Clauda Girouxa představí Jakub Voráček. Druhou formaci budou tvořit Scott Laughton, Kevin Hayes a Travis Konecny. Ve třetí lajně se představí van Riemsdyk vedle Granta a Pitlicka. Čtvrtou formaci pak budou tvořit Farabee/Raffl, Thompson a Aube-Kubel/Raffl.

V obraně Flyers vyzkoušejí mladíka Egora Zamulu, který by měl dnes být sedmým obráncem. Vedle sebe pak nasoutpí Shayne Gostisbehere a Mark Friedman. Druhou dvojici budou tvořit Matt Niskanen a Ivan Provorov. Třetí obranný pár bude Robert Hagg a Justin Braun či Travis Sanheim a Phil Myers. Kouč Vigneault zatím neprozradil, které dvojici dá dnes volno.

Penguins do dnešního duelu nastoupí s plnou sestavou, aby se co nejlépe připravili na úvodní zápas playoff. Jediný otazník visí nad startem kapitána a hvězdného útočníka Sidneyho Crosbyho, který vynechal několik tréninků vinou menšího zranění. Zda se Crosby dnes v utkání představí či nikoliv se rozhodne až před startem duelu.

V brance Flyers v prvních dvou třetinách představí jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který se po drobném zranění vrátil do tréninku. Rodák z kanadského Sharewood Parku odchytal 43 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.42 GAA. Ve třetí třetině by se pak měl představit zkušený Brian Elliott, který odchytal letos 31 zápasů s úspěšností zákroků 89.9% a průměrem 2.87 gólu na zápas.

Také Pens dnes využijí oba své brankáře. V první polovině utkání se mezi tři tyče postaví šestadvacetiletý Kanaďan Matt Murray (38 zápasů, 89.9%, 2.87 GAA), který si letos zápasovou porci poměrně slušně rozděloval se svým kolegou Tristanem Jarrym, jenž si svými výkony vysloužil pozvánku na All-Star víkend. Jarry odchytal letos 33 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.437 gólu na zápas.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Začátek: 22:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top