Preview: Flyers vs. Bruins

První místo v metropolitní divizi dnes mohou vybojovat Letci z Philadelphie, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají od 00:00 SEČ mužstvo Bostonu Bruins, které však Flyers nedá nic zadarmo. Svěřenci kouče Bruce Cassidyho jsou totiž momentálně nejlepším týmem celé NHL, když během 69 zápasů dokázali nasbírat již 98 bodů a směřují tak k zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Dnešní velmi zajímavý duel mohou čeští a slovenští fanoušci sledovat na stanici Nova Sport 1.

Hokejisté z Philadelphie a Bostonu se v letošním ročníku základní části utkali dvakrát a v obou případech šlo o velice vyrovnané zápasy, o jejichž osudu musely rozhodovat až samostatné nájezdy. Poprvé se oba celky utkaly v TD Garden, kde Flyers po první třetině vedli zásluhou Konecnyho a Myerse již 2:0, avšak Bruins z hole Heinena a Marchanda srovnali. Bonusový bod nakonec v nájezdech Letcům vystřelil mladík Joel Farabee. Odveta ve Philly byla opět velmi zajímavá jelikož Bruins vedli v polovině zápasu již 5:2, ale svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta zápas srovnali a nakonec rozhodli o své výhře během nájezdů.

Flyers se v dnešním utkání budou muset obejít bez zkušeného amerického útočníka Jamese Van Riemsdyka, který bude zhruba měsíc mimo hru se zlomenou rukou. Do zápasu samozřejmě nenastoupí ani dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény). Naopak zpět do hry by se dnes mohl vrátit obránce Shayne Gostisbehere, který posledních několik týdnů poctivě trénuje a připravuje se na návrat. Rodák z Floridy by mohl nahradit Phila Myerse, jehož trápí drobné zranění.

Trenér bostonských Medvědů bude v dnešním utkání na ledě Philadelphie postrádat vinou zdravotních potíží trojici svých svěřenců. Mimo hru jsou kvůli zraněním v horní části těla obránci Torey Krug a Brandon Carlo. Třetím hráčem na marodce Bruins je pak americký útočník Kevan Miller.

V brance Letců z Philadelphie se dnes opět představí jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který v sobotním utkání s Buffalem předvedl naprosto vynikající výkon a jen díky němu se Flyers mohli radovat z deváté výhry v řadě. Rodák ze Sherwood Parku odchytal během letošní základní části zatím 43 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.41 gólu na zápas. Záda bude Hartovi krýt jeho zkušený kolega Brian Elliott.

Podobně jako Flyers, tak i Bruins zápasy mezi své brankáře poměrně poctivě rozdělují. Dnes dostane v brankovišti Bostonu přednost dlouholetá jednička a opora týmu, kterou je třiatřicetiletý finský gólman Tuukka Rask. Rodák ze Savonlinny má momentálně naprosto vynikající čísla, když v dosavadím průběhu letošní sezóny odchytal zatím 40 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.18 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Bruins pro dnešní duel bude velezkušený slovenský brankář Jaroslav Halák.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BOSTON BRUINS

Forma

Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
7.3.2020 Flyers vs. Sabres 3:1
6.3.2020 Flyers vs. Hurricanes 4:1
5.3.2020 Capitals vs. Flyers 5:2
1.3.2020 Rangers vs. Flyers 3:5
29.2.2020 Flyers vs. Rangers 5:2

Bruins (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
8.3.2020 Bruins vs. Lightning 3:5
6.3.2020 Panthers vs. Bruins 1:2p
4.3.2020 Lightning vs. Bruins 1:2
29.2.2020 Islanders vs. Bruins 0:4
28.2.2020 Bruins vs. Stars 4:3

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Začátek: 00:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top