Preview: Flyers vs. Sabres

Prodloužit sérii osmi výher budou chtít dnes hokejisté z Philadelphie, kteří pokračují v třízápasové sérii domácích zápasů. Ve Wells Fargo Center se od 01:00 SEČ představí mužstvo Buffala Sabres, které na rozdíl od Flyers prožívá špatnou sérii, když prohrálo již pět duelů v řadě. Šavle z Buffala mohou s největší pravděpodobností na playoff opět zapomenout, protože pouhých 15 zápasů před koncem základní části ztrácejí na poslední postupovou příčku již 12 bodů.

Flyers a Sabres se v letošním roce utkali zatím pouze jednou a kromě dnešního duelu tak oba celky čeká ještě jeden zápas, který bude pro oba úplně posledním zápasem letošní základní části. První utkání se odehrálo v polovině prosince ve Wells Fargo Center, kde domácí svého soupeře z Buffala jednoznačně přehráli. Už po první třetině vedli Flyers 3:0, když se prosadili Vorobjev, Van Riemsdyk a Niskanen. Další 3 branky přidali Letci ve druhé dvacetiminutovce po gólech Provorova, Pitlicka a Van Riemsdyka. V poslední třetině pak již jen korigoval na konečných 6:1 v přesilové hře Olofsson.

Stejně jako ve čtvrtečním duelu s Hurricanes, tak i dnes budou trenérovi Letců Alainu Vigneaultovi chybět vinou zranění 4 hráči. Do zápasu s Buffalem nezasáhne americký útočník James Van Rimesdyk, který by měl se zlomeninou ruky chybět zhruba 4 až 6 týdnů. Mimo hru je stále ještě také americký obránce Shayne Gostisbehere, který laboruje se zraněním kolene. V sestavě Letců budou samozřejmě chybět také dlouhodobě zranění Nolan Patrick (migrény) a Oskar Lindblom (nemoc).

Celek z Buffala se v dnešním duelu bude muset obejít bez trojice zraněných hráčů. Sabres budou postrádat českého útočníka Vladimíra Sobotku, který již od podzimu laboruje se zraněním kolene. Mimo hru je také obránce Matt Hunwick, jehož trápí problémy s krkem. Do hry dnes zranění nepustí ani útočníka Tagea Thompsona, který je na marodce se zraněním ramene.

Flyers dnes po jednodenním volnu pošlou do brankoviště svou mladou naději a specialistu na domácí zápasy Cartera Harta, který v poslední době dostává mnohem více příležitostí než Brian Elliott. Jedenadvacetiletý rodák z kanadského Sherwood Parku odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části 41 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.41 gólu na zápas.

Sabres již oznámili, který z gólmanů se dnes v utkání s Philadelphií postaví do branky. Tři tyče Buffala bude hájit čtyřiatřicetiletý kanadský gólman Carter Hutton, který se pravidelně střídá se svým švédským kolegou Linusem Ullmarkem, který tak dnes bude pouze náhradníkem. Hutton v letošním sezóně odchytal zatím 30 zápasů s úspěšností zákroků 89.8% a průměrem 3.18 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BUFFALO SABRES

Forma

Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.3.2020 Flyers vs. Hurricanes 4:1
5.3.2020 Capitals vs. Flyers 5:2
1.3.2020 Rangers vs. Flyers 3:5
29.2.2020 Flyers vs. Rangers 5:2
26.2.2020 Flyers vs. Sharks 4:2

Sabres (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
6.3.2020 Sabres vs. Penguins 2:4
4.3.2020 Jets vs. Sabres 3:1
1.3.2020 Coyotes vs. Sabres 5:2
29.2.2020 Golden Knights vs. Sabres 4:2
27.2.2020 Avalanche vs. Sabres 3:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top