Preview: Flyers vs. Hurricanes

Letci z Philadelphie včera uspěli na ledě Washingtonu odkud si odvezli oba body po výhře 5:2, což byla už jejich sedmá výhra v řadě. Svěřence kouče Alaina Vigneaulta však dnes nečeká žádný odpočinek, protože od 01:00 SEČ se ve Wells Fargo Center představí mužstvo Caroliny Hurricanes, které v současné době bojuje o každý bod. Celek z města Raleigh je totiž v současné době na první nepostupové pozici, když na Islanders ztrácí 3 body, avšak mají zápas k dobru.

Flyers a Canes spolu v letošním ročníku odehráli již 3 zápasy takže dnešní zápas bude v rámci základní části posledním. První duel byl na programu začátkem listopadu ve Philadelphii, kde dokázali zvítězit domácí Flyers jasně 4:1. Odveta v PNC Center pak byla již o něco vyrovnanější, avšak oba body si opět odvezli Flyers. Tentokrát po výhře 5:3. Zatím poslední vzájemný duel se uskutečnil opět v Carolině. Flyers se sice v úvodu duelu dostali do dvougólového vedení, avšak Canes čtyřmi góly během 15 minut vývoj zápasu naprosto obrátili. Letci se však nevzdali a góly Nicolase Aubé-Kubela a Travise Sanheima srovnali. Bonusový bod v prodloužení nakonec Hurricanes vystřelil Dougie Hamilton.

Flyers ve včerejším zápase s Capitals přišli o útočníka Jamese van Riemsdyka, jenž si při blokování střely zlomil ruku a bude tak svému týmu nějaký čas chybět. Letci tak zpět do týmu povolali dvacetiletého útočníka Joela Farabeeho, který by měl JVR nahradit. Do utkání s Canes dnes nezasáhne ani americký obránce Shayne Gostisbehere, který je mimo vinou zranění kolene. V sestavě Letců bude chybět samozřejmě také dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény).

Hurricanes v současné době trápí poměrně rozsáhlá marodka a kouč Rod Brind’Amour dnes bude vinou zdravotních potíží postrádat hned pětici svých svěřenců. Největším problémem Canes je hlavně to, že během jednoho utkání přišli o oba své brankáře. Mimo hru je český gólman Petr Mrázek, jehož trápí otřes mozku a James Reimer, který laboruje se zraněním v dolní části těla. V sestavě Hurikánů se nepředstaví ani obránce Dougie Hamilton, kterého trápí zranění nohy. Problémy se zraněním nohy má také finský obránce Sami Vatanen, jehož Canes získali z New Jersey. Posledním na marodce je pak obránce Brett Pesce, který je mimo hru se zraněním ramene.

Jelikož včera odchytal zápas Brian Elliott a kouč Alain Vigneault již v úterý oznámil, jak back-to-back rozdělí mezi své gólmany, dnes se do branky postaví jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák ze Sherwood Parku odchytal v letošním ročníku 40 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.51 gólu na zápas. Hart je naprostým specialistou na domácí utkání, když ve Wells Fargo Center jsou jeho statistiky 94.1% a 1.67 GAA.

Jak již bylo zmíněno, Hurricanes přišli vinou zranění o Petra Mrázka i Jamese Reimera. V brance Caroliny by se tak měl s největěší pravděpodobností představit čtyřiadvacetiletý americký gólman Alex Nedeljkovic, jehož vedení Canes povolalo z farmy. Nedeljkovic odchytal v letošní sezóně NHL jen 2 zápasy s úspěšností zákroků 85.7% a průměrem 3.11 gól na zápas. Náhradním gólmanem by měl být sedmadvacetiletý Anton Forsberg (2 zápasy, 88.5%, 4.41 GAA).

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

CAROLINA HURRICANES

Forma

Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
5.3.2020 Capitals vs. Flyers 5:2
1.3.2020 Rangers vs. Flyers 3:5
29.2.2020 Flyers vs. Rangers 5:2
26.2.2020 Flyers vs. Sharks 4:2
22.2.2020 Flyers vs. Jets 4:2

Hurricanes (PP-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
1.3.2020 Canadiens vs. Hurricanes 4:3p
29.2.2020 Hurricanes vs. Avalanche 2:3
26.2.2020 Hurricanes vs. Stars 1:4
23.2.2020 Maple Leafs vs. Hurricanes 3:6
22.2.2020 Hurricanes vs. Rangers 2:5

Informace

Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top