Preview: Flyers vs. Sharks

V sérii tří zápasů na domácím ledě pokračují Letci z Philadelphie, kteří dnes před svými fanoušky ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ vyzvou hostující San Jose Sharks. Hosté z Kalifornie prožívají přes velká očekávání tragickou sezónu, když po 62 zápasech získali jen 56 bodů a na příčky zajišťující postup do playoff ztrácejí již 14 bodů. V posledních dnech se navíc Žraloci zbavili například obránce Brendena Dillona či velezkušeného Patricka Marleaua. Flyers nemají v současné době na kontě 77 bodů po 62 zápasech a v tabulce velmi vyrovnané Metropolitní divize jim patří 3. příčka.

Flyers a Sharks na sebe během letošního ročníku již jednou narazili, což znamená, že dnes se oba celky potkají naposledy. První duel byl na programu koncem uplynulého kalendářního roku v SAP Center, kde Letci z Philadelphie naprosto vyhořeli. V průběhu první třetiny se domácí Žraloci dostali do jednobrankového vedení, když se prosadil Ferraro. Ve druhé třetině však Sharks přidali další dva góly z hole Kellmana a Meiera, který přidal další dva góly také ve třetí části a připsal si tak hattrick. Sharks nakonec před domácím publikem zvítězili jasně 6:1.

Flyers včera před uzávěrkou přestupů získali do svých řad dva zkušené hráče. Z Anaheimu se k týmu připojil devětadvacetiletý útočník Derek Grant, který by měl v sestavě Letců nahradit Joela Farabeeho, jehož vedení poslalo spolu s Connorem Bunnamanem na farmu. Právě Bunnamana nahradí druhá posila, a sice pětatřicetiletý Nate Thompson z Montrealu. Co se týče marodky, Letci dnes budou postrádat dlouhodobě zraněného Oskara Lindbloma (nemoc) a Nolana Patricka (migrény).

Celek ze San Jose se dnes bude muset vinou zdravotních problémů obejít bez čtveřice svých hráčů. Mimo hru je v současné době hvězdný obránce Erik Karlsson, jehož do hry nepustí zlomenina palce. V sestavě Sharks se nepředstaví ani český forvard Tomáš Hertl, jehož trápí zranění kolene. Týmu z Kalifornie bude ve Philly chybět také Logan Couture, a sice vinou zlomeniny kotníku. Na marodce Žraloků je tak švédský forvard Melker Karlsson, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla.

Po dvoudenním volnu se zpět do brankoviště Letců z Philadelphie vrátí jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který odchytal také sobotní duel s Winnipegem. Rodák ze Sherwood Parku odchytal během letošní základní části zatím 37 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.52 gólu na zápas. Záda bude dnes Hartovi krýt zkušený Brian Elliott.

Také Sharks již oznámili, který z gólmanů se dnes postaví mezi tři tyče. Žraloci ze San José se dnes budou spoléhat na služby třicetiletého kanadského gólmana Aarona Della, který ochytal v dosavadním průběhu letošní sezóny zatím 30 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.90 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Sharks bude v dnešním duel Martin Jones.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

SAN JOSÉ SHARKS

Forma

Flyers (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.2.2020 Flyers vs. Jets 4:2
21.2.2020 Blue Jackets vs. Flyers 3:4p
19.2.2020 Flyers vs. Blue Jackets 5:1
15.2.2020 Lightning vs. Flyers 5:3
14.2.2020 Panthers vs. Flyers 2:6

Sharks (P-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
23.2.2020 Islanders vs. Sharks 4:1
23.2.2020 Rangers vs. Sharks
3:2
21.2.2020 Devils vs. Sharks
2:1
17.2.2020 Sharks vs. Panthers
3:5
15.2.2020 Wild vs. Sharks
0:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. San José Sharks
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top