Preview: Flyers vs. Jets

Flyers v noci z čtvrtka n pátek urvali důležité vítězství na ledě Columbusu, avšak ani dnes nemohou polevit. Od 19:00 SEČ se totiž ve Wells Fargo Center představí mužstvo Winnipegu Jets, které podobně jako Letci z Philadelphie bojuje o pozici v letošních vyřazovacích bojích. Jets mají po 62 odebraných zápasech na kontě 69 bodů a momentálně drží poslední postupovou příčku. Flyers získali za stejný počet zápasů 75 bodů a momentálně jim patří 3. pozice v Metropolitní divizi.

Dnešní soupeři se v letošním ročníku již jednou potkali, což znamená, že dnes ve Wells Fargo Center se utkají naposledy. Zápas v MTC Bell Centre byl na programu v polovině prosince a Flyers v něm absolutně vyhořeli. Jets se v první třetině dostali do vedení 2:0. Na začátku druhé části sice snížil Matt Niskanen, ale v polovině zápasu se nechal hloupé na 5 minut + do konce utkání vyloučit Joel Farabee a Winnipeg svou šanci využil na jedničku. Během přesilovky dvakrát skóroval a další dva góly přidal hned v zápětí. Ve třetí třetině se oba celky prosadily jednou a výsledek zápasu se tedy zastavil na čísle 7:3 pro domácí Jets.

Zpět do sestavy Letců by se měl po jednozápasové pauze vrátit zkušený americký obránce Justin Braun, který vynechal duel s Blue Jackets vinou chřipky. Naopak do zápasu nezasáhne Shayne Gostisbehere, jehož vedení Flyers poslalo z kondičních důvodů na farmu Lehigh Valley Phantoms. Chybět budou samozřejmě také dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick, jenž trénuje po vleklých problémech s migrénami.

Celek z Manitoby v poslední době trápí poměrně rozsáhlá marodka a kouč Jets Paul Maurice se tak bude muset obejít bez sedmi svých svěřenců. Mimo hru jsou vinou zranění v horní části těla útočnícic Mattheau Perreault, Adam Lowrey a obránce Luca Sbisa. V sestavě Jets se nepředstaví ani útočník Brian Little, jenž laboruje se zraněním hlavy, které mu způsobuje velmi nepříjemné závratě. Zranění ruky vyřadilo ze hry útočníka Carla Dahlstroma. Vinou nemoci je mimo hru tak Mark Letestu. Posledním hráčem, který se v dresu Jets nepředstaví je velezkušený obránce Dustin Byfuglien, jenž letos z osobních důvodů nezasáhl ani do jednoho utkání.

Duel v Columbusu po delší pauze odchytal zkušený gólman Brian Elliott, jehož dnes proti Winnipegu nahradí jeho mladičký kolega Carter Hart. Jedenadvacetiletý rodák z kanadského Sherwood Parku odchytal v letošním ročníku zatím 36 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.54 gólu na zápas.

Kouč Stíhaček Paul Maurice již na včerejším tréninku oznámil, na kterého ze svých gólmanů dnes ve Philly vsadí. Mezi tři tyče Winnipegu se tak postaví jednička a opora posledních letech Connor Hellebuyck. Šestadvacetiletý Američan v letošním ročníku odchytal již 50 zápasů s úspěšností zákroků 91.9% a průměrem 2.71 gólu na zápas. Záda by měl Hellebuyckovi krýt šestadvacetiletý Kanaďan Laurent Brossoit.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

WINNIPEG JETS

Forma

Flyers (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
21.2.2020 Blue Jackets vs. Flyers 3:4p
19.2.2020 Flyers vs. Blue Jackets 5:1
15.2.2020 Lightning vs. Flyers 5:3
14.2.2020 Panthers vs. Flyers 2:6
12.2.2020 Islanders vs. Flyers 5:3

Jets (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
21.2.2020 Senators vs. Jets 1:5
19.2.2020 Jets vs. Kings
6:3
17.2.2020 Jets vs. Blackhawks
3:2
15.2.2020 Jets vs. Sharks
2:3
12.2.2020 Jets vs. Rangers
1:4

Informace

Philadelphia Flyers vs. Winnipeg Jets
Začátek: 01:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top