Preview: Flyers vs. Blue Jackets

Po včerejším volnu čeká hokejisty z Philadelphie další velmi důležité utkání s Columbusem, který v úterý na svém ledě ve Wells Fargo Center porazili 5:1 i přesto, že na branku soupeře vyslali pouhých 15 střel. Dnes v noci od 01:00 SEČ se oba týmy utkají znovu. Flyers a Blue Jackets v současné době dělí jeden jediný bod. Svěřenci kouče Alaina Vigneaulta však díky minulé výhře mají kromě bodu k dispozici také zápas k dobru.

Jak již bylo zmíněno, Flyers a Blue Jackets se utkali před dvěma dny ve Philadelphii. Letci se díky vydařené první třetině dostali do dvoubrankového vedení, když se v úvodu prosadili Kevin Hayes a Sean Couturier. Ve druhé třetina na 3:0 zvýšili Phil Myers, avšak po chvíli snížil opět na rozdíl dvou branek útočník Oliver Bjorkstrand. Ve třetí třetině Letci potvrdili vynikající střeleckou úspěšnost, když další dva góly přidali Travis Konency a Jakub Voráček. Dříve již mezi sebou oba týmy odehrály dva zápasy a oba skočily vítězstvím Letců, kteří doma zvítězili 7:4 a z Columbusu si odvezli oba body po výhře 3:2.

Stejně jako v posledním zápase tak i dnes budou Letci postrádat vinou zranění jen amerického obránce Shayna Gostisbeherea, jehož trápí zranění kolene. V sestavě Flyers dnes bude navíc chybět obránce Justin Braun, jehož skolila chřipka. Z farmy Lehigh Valley Phantoms tak vedení povolalo Marka Friedmana. V utkání s Blue Jackets se samozřejmě nepředstaví dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény).

Blue Jackets v letošním ročníku sužuje jedno zranění za druhým. Kouč Modrokabátníků John Tortorella dnes bude opět postrádat hned devět svých svěřenců. Mimo hru jsou obránce Seth Jones a Cam Atkinson, které vyřadilo zranění kotníku. Se zraněním menisku jsou na marodce gólman Joonas Korpisalo a obránce Dean Kukan. Zranění jsou dále útočníci Brandon Dubinsky (zápěstí), Alexandre Texier (stresová zlomenina), Alex Wennberg (horní část těla), Josh Anderson (rameno) a obránce Ryan Murray (horní část těla).

Přestože Flyers měli včera volno, kouč Alain Vigenault chce dát jedenadvacetiletému gólmanovi Carteru Hartovi vydechnout a do branky se tak postaví jeho zkušenější kolega Brian Elliott. Třiatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal v průběhu letošní základní části zatím 29 zápasů s úspěšností zákroků 89.8% a průměrem 2.90 gólu na zápas.

Jelikož Jackets nemají k dispozici vinou zranění Joonase Korpisala, pozice brankářské jedničky se zhostil lotyšský gólman Elvis Merzlikins, který si letos vede fantasticky. Pětadvacetiletý rodák z Rigy odchytal během letošní sezóny zatím 29 zápasů s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.29 gólu na zápas. Zápas ve Philadelphii se však Merzlikinsovi vůbec nevydařil, když z 12 střel inkasoval hned čtyřikrát a předčasně tak putoval na střídačku.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

COLUMBUS BLUE JACKETS

Forma

Flyers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
19.2.2020 Flyers vs. Blue Jackets 5:1
15.2.2020 Lightning vs. Flyers 5:3
14.2.2020 Panthers vs. Flyers 2:6
12.2.2020 Islanders vs. Flyers 5:3
11.2.2020 Flyers vs. Panthers 4:1

Blue Jackets (P-PP-P-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
19.2.2020 Flyers vs. Blue Jackets 5:1
17.2.2020 Devils vs. Blue Jackets
4:3p
15.2.2020 Blue Jackets vs. Rangers
1:3
14.2.2020 Sabres vs. Blue Jackets
4:3p
11.2.2020 Blue Jackets vs. Lightning
1:2p

Informace

Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Začátek: 01:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top