Preview: Flyers vs. Islanders

Druhé důležité utkání během čtyřiadvaceti hodin čeká svěřence kouče Alaina Vigneaulta, kteří po domácí výhře nad Panthers 4:1 zamířili směrem na sever do New Yorku, kde v Barclays Center vyzvou od 01:00 SEČ domácí Islanders. Také pro Ostrovany to bude dnes back-to-back zápas. Tým z Long Islandu se totiž včera představil v hlavním městě Spojených států, kde porazil domácí Capitals 5:3. Oba celky dělí v tabulce jediný bod, avšak Islanders mají kromě drobného náskoku na Flyers také dva zápasy k dobru.

Dnešní divizní soupeři se v letošním ročníku potkali zatím dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hokejisté Islanders. První duel se uskutečnil koncem října v New Yorku, kde Isles vedli na začátku druhé třetiny již 5:2. Letci se sice s výsledkem snažili v závěru zápasu ještě něco udělat, avšak dočkali si pouze korekce na konečných 5:3. Odveta ve Philadelphii v polovině listopadu byla podstatně vyrovnanější. Flyers se během prvních dvou třetin dostali k pohodlnému náskoku 3:0, když se prosadili Sean Couturier, Ivan Provorov a Oskar Lindblom. Ve třetí části však přišel nepochopitelných zkrat a Islanders třemi brankami dokázali srovnat. Bod navíc nakonec hostům vystřelili při nájezdech Eberle a Barzal.

Jelikož Flyers před dnešním zápasem trénovat nebudou, informací ohledně zraněných hráčů se zřejmě nedočkáme. Již včera kouč Alain Vigneault oznámil, že zpět do hry by se mohl vrátit Joel Farabee, avšak to bude známo až těsně před utkáním. Mimo hru by měl být obránce Shayne Gostisbehere, který včera ani netrénoval kvůli bolesti v koleni. Do zápasu s Islanders samozřejmě nenastoupí ani dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick, který již však pravidelně bruslí a trénuje.

Islanders v současné době trápí zranění pouze dvou hráčů. Kouč Barry Trotz se dnes bude muset obejít bez důrazného forvarda Cala Clutterbucka, jehož ze hry vyřadilo zranění zápěstí. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Ostrovanů je obránce Adam Pelech, který laboruje se zraněním Achillovy šlachy.

Včerejší zápas s Panthers odchytal navrátivší Carter Hart, tudíž se dá očekávat, že dnes se mezi tři tyče Letců z Philadelphie postaví velezkušený kanadský gólman Brina Elliott. Třiatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal v letošním ročníku zatím 28 zápasů s úspěšností zákroků 90.1% a průměrem 2.86 gólu na zápas.

Kouč Barry Trotz své brankářské duo také poměrně často střídá a jelikož včera se proti Capitals představil německý gólman Thomas Greiss, dnes dostane s největší pravděpodobností přednost zkušený ruský gólman Semjon Varlamov. Jedenatřicetiletý rodák ze Samary odchytal v letošní základní části celkem 33 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.58 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

NEW YORK ISLANDERS

Forma

Flyers (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
11.2.2020 Flyers vs. Panthers 4:1
9.2.2020 Capitals vs. Flyers 2:7
7.2.2020 Flyers vs. Devils 0:5
4.2.2020 Red Wings vs. Flyers 0:3
2.2.2020 Flyers vs. Avalanche 6:3

Islanders (V-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
11.2.2020 Capitals vs. Islanders
3:5
9.2.2020 Lightning vs. Islanders
3:1
7.2.2020 Islanders vs. Kings
5:3
5.2.2020 Islanders vs. Stars
4:3p
1.2.2020 Islanders vs. Canucks
3:4p

Informace

Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top