Preview: Flyers vs. Panthers

Další veledůležitý zápas čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po skvělé výhře proti Washingtonu 7:2 vracejí zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo Floridy Panthers. Právě celek z města Sunrise bojuje s Letci o pozice zajišťující postup do play-off. Svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta mají momentálně na kontě po 55 odehraných zápasech 67 bodů. Soupeř z Floridy odehrál o jedno utkání méně a získal 64 bodů.

Flyers a Panthers spolu v letošním ročníku NHL odehráli zatím pouze jedno utkání a po dnešním zápase se utkají ještě jednou, a sice za pouhé 4 dny v BB&T Aréně. Tam se uskutečnil také první vzájemný zápas koncem listopadu. Letci se sice zásluhou Travise Sanheima dostali do vedení, avšak další 4 góly vstřelili Panteři, když se prosadil Sceviour, Connolly, Barkov a Huberdeau. Za Flyers sice ještě snížil svým prvním gólem v NHL Morgan Frost, ale na konečných 5:2 pečetil výhru Floridy Mike Hoffman.

Zpět do sestavy Flyers se dnes vrací jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který v posledních týdnech laboroval se svalovým zraněním. Z toho důvodu poslalo vedení Letců zpět na farmu do Lehigh Valley gólmana Alexe Lyona. Do zápasů s Floridou však zatím.jeste nezasáhne devatenáctý forvard Joel Farabee, jehož trápí nemoc. Americký forvard by však mohl být podle kouče Alaina Vigneaulta připravený už na zítřejší duel s Islanders. Mimo hru i nadále zůstávají dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény).

Celek z Floridy v současné době žádná rozsáhlá marodka netrápí. Mimo hru je kvůli zdravotním problémům v současné době pouze zkušený kanadský útočník Bryan Boyle, jehož trápí zranění v horní části těla. Zbytek svých hráčů má kouč Panthers plně k dispozici.

Jak již bylo zmíněno, podle dnešního ranního rozbruslení to vypadá, že by se měl po téměř měsíční pauze zaviněnou zraněním vrátit jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák ze Sherwood Parku odchytal v průběhu letošní základní části celkem 32 zápasů s úspěšností zákroků 90.5% a průměrem 2.61 gólu na zápas. Pokud tomu tak opravdu bude, záda bude dnes Hartovi krýt zkušený Brian Elliott.

Panthers během léta přivedli za obrovské peníze do brankoviště Sergeje Bobrovského a jeho služeb naplno využívají. Zkušený ruský gólman totiž letos odchytal již 42 zápasů, avšak jeho čísla nejsou taková, na jaká byli všichni v posledních letech zvyklí – úspěšnost zákroků 89.8% a průměr 3.27 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Panthers by měl být v dnešním zápase na ledě Philadelphie třiadvacetiletý Sam Montembeault.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

FLORIDA PANTHERS

Forma

Flyers (V-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
9.2.2020 Capitals vs. Flyers 2:7
7.2.2020 Flyers vs. Devils 0:5
4.2.2020 Red Wings vs. Flyers 06:3
2.2.2020 Flyers vs. Avalanche 6:3
1.2.2020 Penguins vs. Flyers 4:3n

Panthers (P-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
9.2.2020 Panthers vs. Penguins
2:3
7.2.2020 Panthers vs. Golden Knights
2:7
5.2.2020 Blue Jackets vs. Panthers
1:0p
4.2.2020 Maple Leafs vs. Panthers
3:5
1.2.2020 Canadiens vs. Panthers
4:0

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top