Preview: Flyers vs. Capitals

Jedinou prohrou proti předposlednímu New Jersey si Letci z Philadelphie pořádně zavařili. Nejenže je opět předběhla Carolina, avšak vyhráli také Islanders a Columbus, čímž se Flyers dostali až na 6. pozici v Metropolitní divizi a vypadli tak z pozice pro playoff. Svěřence kouče Alaina Vigneaulta navíc čeká jeden z nejlepších tým celé NHL, když se od 01:00 SEČ představí v Capital One Areně, kde vyzvou domácí Washington Capitals.

Flyers a Caps na sebe v průběhu letošní sezóny narazili ve dvou utkáních a pokaždé to bylo na ledě Letců ve Wells Fargo Center. První zápas byl na programu v polovině listopadu a hlavními hvězdami byli na obou stranách gólmani. V první třetině se za hosty z hlavního města USA prosadil Leipsic, avšak ve třetí části srovnal kapitán domácích Claude Giroux. Rozhodnout nakonec museli až nájezdy, kde bonusový bod vystřelil hostům Jevgenij Kunznětsov. Také druhý zápas ve Philly byl vyrovnaný a divácky velmi atraktivní. Nejprve se sice Flyers zásluhou Travise Konecnyho dostali do vedení, avšak o pár minut později již vedli Caps, když se prosadil Backstrom a Vrána. Flyers však před první sirénou srovnali z hole Roberta Hagga. O výhře Letců nakonec rozhodl Kevin Hayes, který se prosadil v oslabení.

Vedení Letců reagovali na naprostou blamáž s Devils tím, že do sestavy povolalo mladičkého forvarda Morgana Frosta, který by měl dnes nastoupit ve třetí lajně po boku van Riemsdyka a Pitlicka. Claude Giroux se v první formaci přesune na křídlo a doplní jej Sean Couturier s Jakubem Voráčkem. Pouze z tribuny bude sledovat dnešní zápas Shayne Gostisbehere, jehož v sestavě vystřídá Robert Hagg. Vinou nemoci dnes ještě zřejmě ještě nebude schopen nastoupit Joel Farabee. Mimo hru zůstává zatím také gólman Carter Hart. Dlouhodobě zraněnými jsou pak Nolan Patrick (migrény) a Oskar Lindblom (nemoc).

Na rozdíl od Flyers, celek z hlavního města Spojených států netrápí v současné době vůbec žádná zranění. Kouč Capitals Todd Reirden tak bude mít k dispozici všechny své svěřence.

Flyers stále nemají k dispozici mladičkého gólmana Cartera Harta, který je již téměř měsíc mimo hru se svalovým zraněním. Do brankoviště se tak i dnes postaví velezkušený kanadský gólman Brian Elliott, který má za sebou velmi nepříjemný zápas. Devils totiž na rodáka z Newmarketu vyslali pouze 17 střel, z nichž do branky prošly hned 4. Třiatřicetiletý gólman odchytal v letošním ročníku zatím 27 zápasů s úspěšností zákroků 90.0% a průměrem 2.89 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude i dnes sedmadvacetiletý Alex Lyon.

Capitals v letošním ročníku své gólmany až nezvykle střídají a důvod je jasný. Lepší statistiky má totiž v letošním ročníku mladý ruský brankář Ilja Samsonov. Kouč Todd Reirden však dnes vsadí na zkušeného Bradena Holtbyho. Třicetiletý rodák z Lloydminsteru odchytal v letošní sezóně zatím 36 zápasů s úspěšností zákroků 89.7% a průměrem 3.08 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

WASHINGTON CAPITALS

Forma

Flyers (P-V-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
7.2.2020 Flyers vs. Devils 0:5
4.2.2020 Red Wings vs. Flyers 06:3
2.2.2020 Flyers vs. Avalanche 6:3
1.2.2020 Penguins vs. Flyers 4:3n
22.1.2020 Flyers vs. Penguins
3:0

Capitals (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
5.2.2020 Capitals vs. Kings
4:2
2.2.2020 Capitals vs. Penguins
3:4
1.2.2020 Senators vs. Capitals
3:5
30.1.2020 Capitals vs. Predators
4:5
28.1.2020 Canadiens vs. Capitals
2:4

Informace

Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top