Preview: Flyers vs. Devils

Flyers se po výhře nad Detroitem vracejí opět domů do Philadelphie, kde je dnes v noci od 01:00 SEČ čeká ve Wells Fargo Center divizní duel s New Jersey Devils. Celek z města Newark letos patří k nejslabším celkům v NHL, čemuž odpovídá také postavení v tabulce. Ďáblové během 52 zápasů dokázali nasbírat jen 46 bodů a v tabulce Východní konference je tak horší pouze Detroit.

Dnešní soupeři jsou dlouholetými divizními rivaly a během sezóny se utkávají minimálně čtyřikrát. V průběhu letošního ročníku na sebe Flyers a Devils narazili zatím dvakrát a pokaždé byli úspěšnější svěřenci kouče Alaina Vigneaulta. Ve Philadelphii se oba celky utkaly hned v úvodu sezóny. Flyers skórovali čtyřikrát, kdežto za Devils se netrefil ani jeden z hráčů a tak si domácí připsali poměrně snadnou výhru 4:0. V Prudential Center byl zápas mnohem vyrovnanější a za stavu 3:3 musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve který bonusový bod vystřelil Letcům útočník Sean Couturier.

Zpět do sestavy Letců z Philadelphie se po téměř měsíční pauze vrací americký zadák Shayne Gostisbehere, který dnes nahradí švédského obránce Roberta Hagga, který tak bude pouze v roli zdravého náhradníka. Do zápasu však dnes vinou nemoci nezasáhne mladičký Joel Farabee, na jehož místo dnes Letci povolali zkušeného Andyho Andreoffa. Mimo hru i nadále zůstává Carter Hart, který by se však mohl vrátit již v sobotu. Dlouhodobě zranění jsou pak samozřejmě Nolan Patrick (migrény) a Oskar Lindblom (nemoc).

Také Devils dnes budou postrádat několik důležitých hráčů. Ve Philly se dnes nepředstaví švýcarský forvard Nico Hischier, jehož do hry nepustí blíže nespecifikované zranění. Mimo hru je také zkušený obránce Sami Vatanen, jehož trápí zranění v dolní části těla. Posledním hráčem na marodce Ďálblů z New Jersey je pak obránce Brian Streit, který laboruje s otřesem mozku. Zpět do hry se naopak vrací velezkušený obránce PK Subban.

Flyers potřebovali při zranění Cartera Harta vynikající výkony od Briana Elliotta a ten je rozhodně nezklamal. Velezkušený gólman odchytal posledních 5 zápasů (4-0-1) s následujícími statistikami – úspěšnost 93.5%, průměr 1.58 gólu na zápas. Rodák z Newmarketu tak samozřejmě nastoupí v brance Letců také dnes proti Devils. Celkové letos Brian Elliott odchytal 26 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.81 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců bude Alex Lyon.

Také kouč Devils Alain Nasreddine již oznámil, který z gólmanů dnes dostane přednost. Mezi tři tyče Ďáblů se postaví třiadvacetiletý kanadský gólman Mackenzie Blackwood, který je v současné době jedničkou New Jersey. Rodák z Thunder Bay odchytal v letošním ročníku již 37 zápasů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 3.00 gólu na zápas. Záda bude Blackwoodovi krýt Louis Domingue.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

NEW JERSEY DEVILS

Forma

Flyers (V-V-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
4.2.2020 Red Wings vs. Flyers 06:3
2.2.2020 Flyers vs. Avalanche 6:3
1.2.2020 Penguins vs. Flyers 4:3n
22.1.2020 Flyers vs. Penguins
3:0
19.1.2020 Flyers vs. Kings 4:1

Devils (PP-PP-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
5.2.2020 Devils vs. Canadiens
4:5N
2.2.2020 Devils vs. Stars
2:3P
31.1.2020 Devils vs. Predators
5:6P
28.1.2020 Senators vs. Devils
3:4P
19.1.2020 Blue Jackets vs. Devils
5:0

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top