Preview: Flyers vs. Penguins

Před více než týdenní pauzou čeká hokejisty z Philadelphie pikantní duel. Do Wells Fargo Center dnes totiž zamíří odvěký rival z Pittsburghu a fanoušci nejlepšího hokeje na světě se tak mohou těšit na další pensylvánské derby, kde startuje v noci od 01:30 SEČ. Svěřenci trenéra Mikea Sullivana jsou na tom v tabulce lépe než domácí Flyers, když během 48 zápasů nasbírali již 67 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří vynikající 3. místo. Letci se po slabých výkonech na konci prosince a začátku ledna propadli až na 9. příčku, čili mimo play-off.

Flyers a Penguins na sebe již v průběhu letošní sezóny narazili a byla z toho pro svěřence kouče Alaina Vigneaulta pořádná ostuda. Letci z Philadelphie se nechali ponížit v PPG Paint Aréně již v první třetině, kdy gólman Brian Elliott lovil kotouč ze své sítě hned čtyřikrát. Ve druhé části přidali Penguins další dvě branky a debakl dokonali jedním gólem ve třetí třetině. Na 7:1 již jen korigoval Oskar Lindblom.

Celek z Philadelphie trápí před týdenní přestávkou poměrně velká marodka. Flyers se dnes budou muset obejít bez své brankářské jedničky Cartera Harta, jehož vyřadilo zranění břicha. Rodák ze Sherwood Parku by měl být mimo hru minimálně do prvního utkání po přestávce. Do dnešní zápasů s Penguins vinou zranění v dolní části těla nezasáhne Michaela Raffla a z toho důvodu také vedení Letců povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms útočníka Germana Rubtsova. Mimo hru jsou samozřejmě také dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény). Mimo hru je stále také obránce Shanye Gostisbehere, jehož trápí zranění kolene.

Také tým že západu Pensylvánie však letos sužuje jedno zranění za druhým. Trenér Mike Sullivan bude dnes postrádat útočníka Nicka Bjugstada, jehož vyřadilo svalové zranění. Mimo hru je tak Jake Guentzel, který laboruje se zraněním ramene. Ve Philly se nepředstaví ani zkušený obránce Brian Dumoulin, a sice vinou zranění kotníku. Zranění v dolní části těla pak do hry nepustí ani obránce Justina Schultze. Posledním hráčem na marodce Penguins je pak německý forvard Dominik Kahun, jehož trápí otřes mozku.

Jelikož Flyers postrádají zraněného Cartera Harta, je jasné, že se mezi tři tyče postaví velezkušený kanadský gólman Brian Elliott. Čtyřiatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal v letošním ročníku zatím 23 zápasů s úspěšností zákroků 90.1% a průměrem 3.01 gólu na zápas. Záda bude Elliottovi krýt sedmadvacetiletý Alex Lyon.

Pens měli na začátku sezóny svou jedničku jasnou. Matta Murrayho, který v posledních letech dovedl Pittsburgh ke dvěma Stanley Cupům, však postupem času vytlačil svými vynikajícími výkony z brankoviště Tristan Jarry, který si vysloužil pozvánku na All-Star víkend. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan odchytal v letošní základní části zatím 24 zápasů s úspěšností zákroků 92.9 a průměrem 2.16 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

PITTSBURGH PENGUINS

Forma

Flyers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
19.1.2020 Flyers vs. Capitals 4:1
17.1.2020 Flyers vs. Canadiens 1:4
16.1.2019 Blues vs. Flyers 4:5p
14.1.2020 Flyers vs. Bruins 6:5n
12.1.2020 Flyers vs. Lightning 0:1

Penguins (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.1.2020 Penguins vs. Bruins
4:3
18.1.2020 Red Wingsvs. Penguins
1:2p
17.1.2020 Bruins vs. Penguins
4:1
15.1.2020 Penguins vs. Wild
7:3
13.1.2020 Coyotes vs. Penguins
3:4p

Informace

Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Začátek: 01:30 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top