Preview: Flyers vs. Maple Leafs

Po dvoudenním volnu čeká hokejisty Flyers další utkání letošní základní části. Svěřenci kouče Alaina Vigneaulta se po výhře v Montrealu vrátili zpět do Philadelphie, kde je nyní čeká série tří utkání před vlastním publikem. Jako první se ve Wells Fargo Center představí dnes v noci od 01:00 SEČ mužstvo Toronta Maple Leafs, které má za sebou několik krušných týdnů. Po sérii porážek se totiž z pozice hlavního kouče po pěti letech pakoval velezkušený Mike Babcock, jehož nahradil Sheldon Keefe, jenž vedl v AHL Toronto Marlies. Od příchodu nového kouče odehráli Leafs pět utkání, z nichž dokázali vytěžit hned 8 bodů.

Flyers a Maple Leafs na sebe v průběhu letošní základní části narazili již dvakrát, což znamená, že dnes se obě mužstva utkají naposledy. Dnešní soupeři se utkali v první polovině listopadu v rozmezí týdne a v obou případech dospělo utkání až k samostatným nájezdům. První duel v Philadelphii nakonec ovládli hosté z Toronta, kteří se radovali ze zisku dvou bodů po výhře 4:3 po nájezdech. Druhý duel v Scotiabank Centre dospěl do nájezdů za stavu 2:2. Bonusový bod pak svému týmu v nájezdech vystřelili Claude Giroux a Sean Couturier.

Na marodce Letců z Philadelphie se poslední dobou vůbec nic nemění, když jediným hráčem mimo hru je dlouhodobě zraněný útočník Nolan Patrick, kterého trápí akutní migrény. Rodák z Winnipegu včera opět trénoval individuálně a těžko tedy určit, kdy se případně vrátí do hry. Pouze z tribuny budou v roli zdravých náhradníků dnešní duel sledovat útočník Chris Stewart a obránce Robert Hagg.

Ani kouč Maple Leafs se v současné době nemusí starat o příliš rozsáhlou marodku svého týmu. Torontu dnes bude ve Wells Fargo Center chybět dva hráči, z nichž jeden je však nejproduktivnější hráč týmu uplynulé sezóny, a sice Mitch Marner, který laboruje se zraněním kotníku, které si přivodil právě v posledním utkání s Flyers. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Maple Leafs je pak útočník Trevor Moore, jenž nenastoupí vinou zranění ramene.

Na včerejším tréninku měl drobné problémy s bolavou rukou gólman Brian Elliott, který na chvíli z tréninku odstoupil, avšak na led se nakonec vrátil a měl by tak být v pořádku. I tak dnes dostane v brance Letců přednost jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart a Brian Elliott si tak může oddychnout o něco déle. Mladičký Kanaďan odchytal v letošním ročníku zatím 17 utkání s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.43 gólů na zápas.

Na rozdíl od Flyers, Maple Leafs své gólmany příliš často nestřídají. Jasnou jedničkou v brankovišti Toronta je již několikátou sezónu dánský gólman Frederik Andersen, který se v brance Leafs představí také dnes ve Philadelphii. Třicetiletý rodák z Herningu odchytal během letošní základní části již 21 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.47 gólu na zápas. Náhradním brankářem Maple Leafs tak bude Michael Hutchinson.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

TORONTO MAPLE LEAFS

Forma

Flyers (V-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
30.11.2019 Canadiens vs. Flyers 3:4p
29.11.2019 Flyers vs. Red Wings 6:1
28.11.2019 Blue Jackets vs. Flyers 2:3
26.11.2019 Flyers vs. Canucks 2:1
23.11.2019 Flyers vs. Flames 2:3n

Maple Leafs (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
28.11.2019 Maple Leafs vs. Sabres
2:1p
25.11.2019 Sabres vs. Maple Leafs
6:4
24.11.2019 Red Wings vs. Maple Leafs
6:0
22.11.2019 Avalanche vs. Maple Leafs
2:5
20.11.2019 Coyotes vs. Maple Leafs
1:3

Informace

Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top