Preview: Flyers vs. Canadiens

Sérii pěti utkání, v nichž svěřenci kouče Alaina Vigneaulta získali 9 z 10 možných bodů budou chtít Letci protáhnout dnes večer od 21:00 SEČ, kdy se představí na ledě Bell Centre, kde vyzvou domácí Canadiens. Celek z Montrealu se v současné době herně trápí, když nedokázal zvítězit ani v jednom z posledních 6 zápasů. Velkým problémem je pro tým Clauda Jouliena především obrana, když Habs během šesti utkání obdrželi hrůzostrašných 31 branek.

Letci z Philadelphie a Canadiens na sebe během letošního ročníku již jednou narazili, což znamená, že po dnešním duelu bude oba celky čekat už jen jeden vzájmený zápas. Poprvé se obě mužstva utkala před třemi týdny ve Wells Fargo Center. Do utkání tehdy lépe vstoupili domácí Flyers, kteří se zásluhou Phila Myerse a Jamese van Riemsdyka dostali do vedení 2:0. Habs se však nevzdali a díky brankám Webera a Chiarota dokázali srovnat. Utkání tak za stavu 2:2 dospělo až do prodloužení, v němž byli úspěšnější Letci, kterým bonusový bod vystřelil útočník Sean Couturier.

Jediným hráčem na marodce Letců z Philadelphie dnes opět bude mladičký kanadský forvard Nolan Patrick, jehož trápí akutní migrény. Rodák z Winnipegu se během týdne hned několikrát zapojil do tréninku, což by mohl být dobrý signál k tomu, že se Patrickův stav pomalu zlepšuje. Pouze zdravým náhradníkem dnes bude švédský obránce Robert Hagg, jehož v sestavě Letců nahradí Phil Myers, jenž včerejší duel s Red Wings neodehrál. Na tribuně navíc Hagga doplní útočník Chris Stewart.

Tým trenéra Clauda Jouliena sice v současné době netrápí moho zranění, avšak Canadiens se musejí obejít bez dvou velmi důležitých hráčů. Jediním z nich je útočníka Jonathan Drouin, jenž laboruje se zraněním zápěstí. Mimo hru je také další útočník, a sice Paul Byron, jehož momentálně trápí zranění kolene. Zbytek svých svěřenců by měl mít Claude Joulien k dispozici.

Pro Flyers je dnešení duel na ledě Montrealu druhým v průběhu čtyřiadvaceti hodin a kouč Alain Vigneault již ve čtvrtek avizoval, že své gólmany během víkendu protočí. Jelikož tedy včerejší zápas s Detroitem odchytal Carter Hart, dnes se do brankoviště Letců postaví Brian Elliott, který si v letošní sezóně vede zatím skvěle. Čtyřiatřicetiletý rodák z kanadského Newmarketu odchytal během letošní základní části 13 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.68 gólu na zápas.

Canadiens mají sice svou brankářskou jedničku již dlouhá léta naprosto jasnou, avšak v letošním ročníku se zatím Careymu Priceovi příliš nedaří. V brankovišti Habs tak dnes dostane přednost jeho kolega, kterým je třicetiletý americký gólman Keith Kinkaid. Ani rodák z Farmingville však nemá příliš lichotivé statistiky – úspěšnost zákrok 87.7% a průměr 4.30 gólu na zápas. Nutno však dodat, že Kinkaid v letošním ročníku NHL odchytal zatím pouze 5 utkání.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

MONTREAL CANADIENS

Forma

Flyers (V-V-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
29.11.2019 Flyers vs. Red Wings 6:1
28.11.2019 Blue Jackets vs. Flyers 2:3
26.11.2019 Flyers vs. Canucks 2:1
23.11.2019 Flyers vs. Flames 2:3n
22.11.2019 Hurricanes vs. Flyers 3:5

Canadiens (P-P-P-PP-P)

Datum Zápas Skóre
28.11.2019 Canadiens vs. Devils
4:6
25.11.2019 Canadiens vs. Bruins
1:8
24.11.2019 Canadiens vs. Rangers
5:6
22.11.2019 Canadiens vs. Senators
1:2p
20.11.2019 Blue Jackets vs. Canadiens
5:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Montreal Canadiens
Začátek: 21:00 SEČ
TV:

Top