Preview: Flyers vs. Red Wings

Den po dni díkůvzdání se hokejisté Flyers představí v netradičním čase, když od 22:00 SEČ vyzvou na domácím ledě ve Wells Fargo Center vůbec nejhorší mužstvo NHL, a sice Detroit Red Wings. Zajímavostí je, že vůbec poprvé od roku 2011 jsou Flyers během díkůvzdání na pozici zajišťující postup do playoff. Přitom právě tento den se v NHL bere jako první ukazatel toho, zda tým postoupí do jarních vyřazovacích bojů. Hned 75% týmů, které jsou během díkůvzdání v tabulce na místech zajišťující playoff, jsou na těchto místech také po skončení základní části.

Letci z Philadelphie a rudá křídla z Detroitu na sebe v letošním ročníku narazí poprvé. Oba celky se v loňské sezóně utkaly celkem třikrát a pokaždé se z výhry radovali Flyers. První utkání těchto dvou soupeřů se odehrálo v polovině listopadu a jednalo se o vůbec první duel pod vedením dočasného kouče Scotta Gordona. Svůj debut si navíc při výhře 3:2 odbyl také mladičký gólman Carter Hart. Také druhý zápas ve Wells Fargo Center byl vyrovnaný. Letci sice vedli na začátku třetí třetiny 5:1, avšak Red Wings čtyřmi góly v rozmezí 17 minut srovnali a vynutili si tak prodloužení, v němž o výhře Flyers rozhodl Travis Konecny. Poslední vzájemný zápas byla one man show v podání Cartera Harta, který zneškodnil 37 z 38 střeleckých pokusů a byl tak hlavním strůjcem výhry 3:1.

Flyers dnes nastoupí ve stejné sestavě, jako v posledních zápasech. To znamená, že jediným hráčem na marodce Letců z Philadelphie bude mladičký kanadský forvard Nolan Patrick, jehož trápí akutní migrény. Rodák z Winnipegu se včera se čtveřicí hráčů zapojil do dobrovolného tréninku, což by mohl být dobrý signál k tomu, že se Patrickův stav pomalu zlepšuje.

Kouč Jeff Blashill má s marodkou svého týmu mnohem větší starosti než jeho protějšek Alain Vigneault. Trenér Red Wings totiž bude v dnešním zápase ve Philadelphii postrádat hned 7 svých hráčů. Do zápasu s Flyers nezasáhnou obránce Danny DeKesyer a Travor Daley, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla. Mimo hru je se stejným zraněním také útočník Anthony Mantha. Zranění ruky navíc do zápasu nepustí ani kanadského forvarda Adama Erneho. Na marodce Detroitu je v současné době velezkušený obránce Mike Green, jehož trápí zranění v horní části těla. V sestavě Red Wings se vinou zdravotních problémů nepředstaví ani útočník Justin Abdelkader, ani gólman Jimmy Howard.

Jelikož Flyers čeká zítra utkání na lede Canadiens, dnes se kouč Letců z Philadelphie Alain Vigneault rozhodl mezi tři tyče po jednozápasové pauze poslat jedenadvacetiletého kanadského gólmana Cartera Harta, který loni vychytal všechny tři výhry nad Red Wings. Rodák ze Sherwood Parku odchytal v letošní základní části zatím 16 zápasů s úspěšností zákroků 90.0% a průměrem 2.56 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak dnes bude Brian Elliott, který má za sebou vynikající výkon na ledě Columbusu.

Red Wings mají v brankovišti velké problémy a vůbec tomu nepomáhá ani zranění velezkušeného amerického brankáře Jimmyho Howarda. V brance Detroitu by se tak měl s největší pravděpodobností představit jeho brankářský kolega, kterým je jedenatřicetiletý Kanaďan Jonathan Bernier, který v posledních dnech bojoval s nemocí. Rodák z Lavalu odchytal v dosavadném průběhu letošní sezóny zatím 16 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 3.31 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

DETROIT RED WINGS

 

Forma

Flyers (V-V-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
28.11.2019 Blue Jackets vs. Flyers 2:3
26.11.2019 Flyers vs. Canucks 2:1
23.11.2019 Flyers vs. Flames 2:3n
22.11.2019 Hurricanes vs. Flyers 3:5
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1

Red Wings (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
28.11.2019 Red Wings vs. Maple Leafs
0:6
25.11.2019 Red Wings vs. Hurricanes
0:2
24.11.2019 Devils vs. Red Wings
5:1
22.11.2019 Blue Jackets vs. Red Wings
5:4
20.11.2019 Red Wings vs. Senators
3:4

Informace

Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings
Začátek: 22:00 SEČ
TV: 

Top