Preview: Flyers vs. Flames

Hokejisté z Philadelphie se po dvou zápasech venku vracejí zpět na domácí led do Wells Fargo Center, kde je čeká duel s trápícím se Calgary Fames. Plameny prožívají v současné době doslova otřesné období, když z posledních šesti zápasů nevyhráli ani jeden a jejich skóre z těchto duelů je hrozivých 5:23. Flames navíc hned ve třech z posledních čtyř zápasů nedokázali vstřelit ani gól a z vedení v zápase se neradovali dlouhých 362 minut.

Flyers a Flames na sebe v průběhu letošní sezóny již jednou narazili, což znamená, že během současné základní části NHL se tato mužstva utkávají naposledy. První vzájemný duel se uskutečnila v polovině října ve Scotiabank Saddledome, kde Letci od samotného začátku zápasu tahali za kratší konec. Hned ve druhé minutě se totiž za Calgary prosadil český útočník Michal Frolík. Ve druhé třetině pak na 2:0 zvýšil Mangiapane, na což sice Flyers dokázali začátkem třetí části zaregistrovat, když se trefil Matt Nikanen, avšak vyrovnávací branky se Letci nakonec nedočkali. Výhru 3:1 pro Flames pečetil ještě gólem do prázdné branky Lindholm.

Vedení Letců z Philadelphie včera z listiny dlouhodobě zraněných hráčů aktivovalo uzdraveného Scotta Laughtona, který by měl nastoupit ve třetí formaci vedle Joela Farabeeho a Levína Hayese. Zpět k Phantoms tak Flyers poslali zkušeného útočníka Andyho Andreoff a na seznam dlouhodobě zraněných zapsali útočníka Nolana Patricka, který tak evidentně neudělal příliš velký pokrok co se migrén týče a je tedy dost pravděpodobné, že se mladý forvard do letošního ročníku vůbec nezapojí.

Kromě špatných výkonů svých svěřenců trápí trenéra Billa Peterse zranění hned několika hráčů. Do utkání s Flyers nezasáhne obránce TJ Brodie, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Mimo hru je také útočník Austin Czarnik, jehož do zápasu nepustí zranění v dolní části těla. Na marodce Flames je také kanadský útočník Sam Bennett, jenž laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním zraněným hráčem Calgary je pak zkušený obránce Travis Hamonic, který chybí v sestavě Plamenů vinou zranění v dolní části těla.

Poslední nepovedené utkání, kdy byl nucen se v polovině zápasu pakovat ze své branky, bude chtít odčinit jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který dnes dostane v brankovišti Flyers přednost. Rodák z Sherwood Parku odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny zatím 14 zápasů s úspěšností zákroků 89.6% a průměrem 2.72 gólu na zápas. Záda by měl Hartovi krýt zkušený Brian Elliott, který má za sebou náročné utkání na ledě Caroliny a půlku zápasů s Panthers.

Calgary po posledním zápase kromě všech problémů na ledě měli také problémy s letadlem a do Philadelphie přiletěli až nad ránem a včera tak netrénovali. Jelikož jde dnes o odpoledních utkání, nebudou mít Flames ani dopolední trénink a není tak jasné, koho nakonec pošlou do branky. S největší pravděpodobností by to však měl být český gólman David Rittich, který je v Calgary jasnou jedničkou. Sedmadvacetiletý rodák z Jihlavy odchytal v letošním roce již 19 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.85 gólu na zápas

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

CALGARY FLAMES

Forma

Flyers (V-P-PP-P-PP)

Datum Zápas Skóre
22.11.2019 Hurricanes vs. Flyers 3:5
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1
17.11.2019 Flyers vs. Islanders 3:4n
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1
14.11.2019 Flyers vs. Capitals 1:2n

Flames (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
22.11.2019 Blues vs. Flames
5:0
20.11.2019 Flames vs. Avalanche
2:3
18.11.2019 Golden Knights vs. Flames
6:0
16.11.2019 Coyotes vs. Flames
3:0
14.11.2019 Flames vs. Stars
1:3

Informace

Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Začátek: 19:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top