Preview: Flyers vs. Hurricanes

V nabitém programu dnes pokračují Letci z Philadelphie, kteří se po prohře na ledě Floridy Panthers přesunuli opět směrem na sever, a sice do města Raleigh, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou domácí Carolinu Hurricanes. Svěřenci Roda Brind’Amoura si v letošní sezoně vedou zatím více než dobře, když během 21 zápasů dokázali nasbírat 27 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 4. pozice. Na domácím ledě pak Canes získali 14 bodů za 10 odehraných zápasů.

Flyers a Hurricanes na sebe v průběhu letošní základní části již jednou narazili. Dnešní soupeři se utkali začátkem listopadu ve Wells Fargo Center, kde bylo až do začátku třetí části k vidění naprosto vyrovnané utkání. V první třetině se totiž během přesilové hry trefil Sean Couturier, na jehož branku odpověděl ve druhé části Lucas Wallmark. Flyers o své výhře rozhodli během poslední dvacetiminutovky, kdy se postupně prosadili Travis Konecny, Joel Farabee a Claude Giroux.

Trenér Alain Vigneault se stále snaží najít to nejlepší možné složení útočných formací, protože v úvodní čtvrtině letošní základní části zatím ofenziva Letců příliš nefunguje. Oproti utkání na Floride zůstane totožná pouze první formace ve složení Giroux, Frost, Konecny. Do druhé lajny se k Seanu Couturierovi a Oskaru Lindblomovi přesouvá český forvard Jakub Voráček. Ve třetím útoku dnes nastoupí vedle Kevina Hayese útočníci Joel Farabee a Tyler Pitlick. Do čtvrté formace se pak propadl James van Rimesdyk, jehož doplní Andy Andreoff a Michael Raffl.

V sestavě Flyers kvůli zdravotním problémům nepředstaví dvojice hráčů. Do dnešního utkání s Carolinou ještě nemůže nastoupit útočník Scott Laughton, který laboroval se zlomeninou prstu na ruce. Rodák z Oakvillu však již bude připraven v sobotu na domácí zápas s Calgary, jelikož dnes dostal od lékařů povolení vrátit se zpět do hry. Druhým hráčem mimo hru je dlouhodobě zraněný Nolan Patrick, jehož trápí akutní migrény.

Kouč Hurricanes Rod Brind’Amour si momentálně s marodkou svého týmu příliš hlavu lámat nemusí. Hurricanes budou v dnešním duelu s Philadelphií postrádat pouze jediného hráče, a sice útočníka Erika Haulu, který utrpěl zranění kolene. Zbytek svých svěřenců má trenér Canes plně k dispozici.

Po čtyřech odbdržených gólech, z nichž hned několik bylo poměrně laciných, nedochytal utkání na Floridě jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. V brance Letců z Philadelphie tak dnes dostane přednost jeho zkušenější kolega, a sice čtyřiatřicetiletý Brian Elliott. Rodák z Newmarketu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny zatím 11 zápasů s úspěšností zákrok 91.3% a průměrem 2.72 gólu na zápas.

Podobně jako Flyers, tak i Hurricanes dávají šanci oběma svým gólmanům. Dnes se do brankoviště postaví český gólman Petr Mrázek, který je v letošní sezóně zatím o něco vytíženější než jeho brankářský kolega James Reimer. Sedmadvacetiletý rodák z Ostravy odchytal v letošním ročníku 14 zápasů (10-3-1) s úspěšností zákrok 90.7% a průměrem 2.57 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

CAROLINA HURRICANES

Forma

Flyers (P-PP-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1
17.11.2019 Flyers vs. Islanders 3:4n
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1
14.11.2019 Flyers vs. Capitals 1:2n
11.11.2019 Bruins vs. Flyers 2:3n

Hurricanes (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
20.11.2019 Blackhawks vs. Hurricanes
2:4
16.11.2019 Wild vs. Hurricanes
3:4p
15.11.2019 Sabres vs. Hurricanes
4:5p
12.11.2019 Hurricanes vs. Senators
8:1
10.11.2019 Senators vs. Hurricanes
4:1

Informace

Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top