Preview: Flyers vs. Panthers

Sérii tří proher v řadě budou chtít zastavit Letci z Philadelphie, kteří se vydali ke dvěma zápasům směrem na jih. Jako první se Flyers představí v BB&T Aréně, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou domácí Floridu Panthers. Oba dnešní soupeři jsou na tam v tabulce Východní konference velmi podobně. Svěřenci Joela Quennevillea dokázali během 20 zápasů letošní základní části nasbírat 25 bodů. Letci mají v současné době za stejný počet utkání o bod méně.

Flyers a Panthers na sebe v uplynulém ročníku narazili celkem třikrát a nejinak tomu bude také letos. Dnešní soupeři se v loňské sezóně poprvé utkali v polovině října ve Wells Fargo Center, kde se po divokém průběhu nakonec z výhry 6:5 po samostatných nájezdech radovali domácí Letci. Odveta byla na programu také ve Philadelphii avšak tentokrát byli úspěšnější hosté z města Sunrise, kteří si připsali 2 body za výhru 2:1. Stejným výsledkem skončil i poslední vzájemný zápas, který se odehrál koncem loňského kalendářního roku na Floridě.

Vedení Letců z Philadelphie se pokouší reagovat na nepříliš dobré ofenzivní výkony svého mužstva a z farmy Lehigh Valley Phantoms tak povolalo dvacetiletého útočníka Morgana Frosta, jehož dnes čeká debut v NHL. Kanadský mladík se představí ve formaci s Claudem Girouxem a Travisem Konecnym. Flyers budou kvůli zdravotním problémům chybět stále 2 hráči, a sice Scott Laughton, který laboruje se zlomeninou prstu na ruce a Nolan Patrick, který je mimo hru na neurčito z důvodu akutních migrén.

Ani mužstvo z Floridy momentálně netrápí nikterak mnoho zranění. Do zápasu s Flyers s největší pravděpodobností nezasáhne obránce Mackenzie Weegar, jenž nedohrál minulý zápas vinou zranění v obličeji. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Panthers je útočník Jayce Hawryluk, kterého trápí zranění v horní části těla.

Flyers zatím neoznámili, který z gólmanů dnes dostane přednost. Jelikož však Letci své gólmany často střídají, dnes by měl dostat v brance přednost jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák ze Sherwood Parku odchytal během letošní základní zatím 13 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.50 gólu na zápas. Náhradním gólmanem by tak měl s největší pravděpodobností být velezkušený Brian Elliott.

Florida Panthers se během léta rozloučila s brankářskou legendou a jejich dlouholetou jedničkou Robertem Luongem, který se rozhodl pověsit svou výstroj na hřebík. Během léta tak do svého týmu přivedli dalšího vynikajícího golamana, a sice Sergeje Bobrovského, který se v brankovišti Panthers představí také dnes. Zkušený ruský brankář odchytal v letošním ročníku již 15 zápasů s úspěšností zákroků 88.2% a průměrem 3.53 gólu na zápas. Záda by tak měl Bobrovskému krýt třiadvacetiletý Kanaďan Sam Montembeault.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

FLORIDA PANTHERS

 

 

Forma

Flyers (PP-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
17.11.2019 Flyers vs. Islanders 3:4n
16.11.2019 Senators vs. Flyers 2:1
14.11.2019 Flyers vs. Capitals 1:2n
11.11.2019 Bruins vs. Flyers 2:3n
10.11.2019 Maple Leafs vs. Flyers 2:3n

Panthers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
17.11.2019 Panthers vs. Rangers
4:3
15.11.2019 Panthers vs. Jets
3:4
13.11.2019 Bruins vs. Panthers
4:5n
10.11.2019 Rangers vs. Panthers
5:6p
9.11.2019 Islanders vs. Panthers
2:1

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top