Preview: Flyers vs. Senators

Po utkání na domácím ledě s týmem z hlavního města Spojených států dnes čeká hokejisty Flyers venkovní utkání s mužstvem z hlavního města Kanady. Svěřenci kouče Alaina Vigneaulta se tedy přesunuli do Ottawy, kde v noci od 01:30 SEČ vyzvou v Canadian Tire Centre domácí Senators. Tým trenéra DJ Smithe je v současné době v tabulce Východní konference na 15. místě, když během 18 zápasů dokázal získat 15 bodů. Na domácím ledě si však Sens nevedou vůbec špatně. Z posledních 5 duelů před vlastními fanoušky prohráli pouze jedinkrát.

Flyers a Senators na sebe v loňském základní části narazili celkem třikrát a lépe ze vzájemných soubojů vyšel celek z Pensylvánie. První duel se uskutečnil v kanadské metropoli v polovině loňského října. Letci si z Ottawy odvezli cenné dva body za výhru 7:4. Ve Philadelphii to však Senators svému soupeři vrátili. Tým z Philadelphie vedl do 52. minuty 3:1, avšak Sens třemi góly v rozmezí necelých sedmi minut otočili vývoj zápasu a nakonec se tak radovali z výhry 4:3. Poslední vzájemný duel se uskutečnil opět ve Wells Fargo Center, kde uspěli Flyers těsně 3:2.

Na marodce Letců z Philadelphie se toho během posledních tří týdnů vůbec nic nezměnilo, což znamená, že dnes se kouč Alain Vigneault bude muset opět obejít bez dvojice zraněných hráčů. V sestavě Flyers se neobjeví kanadský forvard Scott Laughton, jehož zlomenina prstu na ruce stále ještě nepustí do hry. Dlouhodobě mimo hru je pak mladičký Nolan Patrick trpící akutními migrénami. Pouze z tribuny pak budou dnešní duel v roli zdravých náhradníků sledovat útočník Chris Stewart a obránce Robert Hagg.

Senators mají momentálně na marodce trojici svých hráčů, kteří se dnes do utkání s Philadelphií nezapojí. Trenér DJ Smith se musí v současné době obejít bez ruského forvarda Artema Anisimova, jehož do hry nepustí zranění třísel. Mimo hru je také mladý kanadský forvard Scott Sabourin, který po střetu s bostonským Davidem Backesem utrpěl zlomeninu nosu a otřes mozku. Posledním hráčem na marodce Ottawy je pak útočník Logan Brown, který laboruje se zraněním v horní části těla.

Naprosto famózním výkonem se proti Capitals prezentoval mladičký gólman Flyers Carter Hart a jen díky němu si Letci připsali proti nejlepšímu týmu ligy alespoň bod. Jedenadvacetiletý rodák ze Sherwood Parku tak dostane příležitost v brankovišti Philadelphie také dnes proti Ottawě. Carter Hart odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny zatím 12 utkání s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.53 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak dnes opět bude velezkušený Brian Elliott.

Senators sice zatím neoznámili, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče. Podle všeho by to však měl být devětadvacetiletý švédský gólman Anders Nilsson, který letos předvádí v brance Ottawy vynikající výkony. Rodák Lulei odchytal během letošní základní části zatím 9 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.98 gólu na zápas. Záda by měla Nilssonovi krýt dlouholetá opora Senátorů, a sice osmatřicetiletý Craig Anderson.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

OTTAWA SENATORS 

Forma

Flyers (PP-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
14.11.2019 Flyers vs. Capitals 1:2n
11.11.2019 Bruins vs. Flyers 2:3n
10.11.2019 Maple Leafs vs. Flyers 2:3n
8.11.2019 Flyers vs. Canadiens 3:2p
5.11.2019 Flyers vs. Hurricanes 4:1

Senators (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
14.11.2019 Devils vs. Senators
2:4
12.11.2019 Hurricanes vs. Senators
8:2
10.11.2019 Senators vs. Hurricanes
4:1
8.11.2019 Senators vs. Kings
3:2p
6.11.2019 Islanders vs. Senators 4:1

Informace

Philadelphia Flyers vs. Ottawa Senators
Začátek: 01:30 SEČ
TV:

Top