Preview: Flyers vs. Capitals

Dva náročné venkovní utkání zvládli Letci výborně, když si z Toronta a Bostonu přivezli všechny 4 body. Náročný program Flyers však pokračuje dalším zápasem. Dnes v noci od 01:30 SEČ se svěřenci kouče Alaina Vigneaulta představí na svém ledě ve Wells Fargo Center, kde vyzvou momentálně nejlepší tým ligy, a sice Washington Capitals. Mužstvo z hlavního města Spojených států odehrálo v letošní sezóně 19 zápasů, z nichž dokázalo získat celkem 30 bodů. Caps jsou nejlepším týmem také na hřištích soupeřů, kde z možných 20 bodů získali hned 17.

Dnešní soupeři jsou divizními rivaly, což znamená, že během sezóny se utkání minimálně čtyřikrát. V uplynulém ročníku na sebe Flyers a Capitals narazili také čtyřikrát a ve všech čtyřech zápasech byli úspěšní hokejisté z Washingtonu. První duel ve Capital One Aréně vyhráli domácí 5:3. Stejným výsledkem skočila také odveta ve Philadelphii. Třetí utkání se odehrálo opět ve Wells Fargo Center a ze zisku dvou bodů se Capitals radovali po výhře 5:2. Poslední vzájemný duel byl na programu v březnu ve Washingtonu, kde před vlastními fanoušky Caps zvítězili 3:1.

Tým z Philadelphie by měl do dnešního zápasu s Washingtonem nastoupit ve stejném složení, jako v duelu s Bostonem. Mimo hru tak i nadále zůstává útočník Scott Laughton, který včera opět trénoval s týmem a podle svých slov by se do sestavy Letců velmi rád vrátil příští sobotu. Na marodce samozřejmě zůstává také Nolan Patrick, který nastoupí kvůli problémům s akutními migrénami. Zda-li se rodák z Winnipegu vůbec do této sezóny zapojí, není vůbec jasné. Pouze z tribuny pak budou dnešní duel sledovat obránce Robert Hagg a útočník Chris Stewart.

Hokejisté z Washingtonu se dnes budou muset obejít pouze bez jediného zraněného hráče. Do utkání s Flyers nezasáhne švédský útočník Carl Hagelin, jehož trápí zranění v horní části těla. Zbytek svých svěřenců má trenér Todd Reirden plně k dispozici.

Stejně jako Brian Elliott v sobotu na ledě Toronta, tak i Carter Hart v neděli proti Bostonu předvedl vynikající výkon. V duelu s Washingtonem dostane v brankovišti Flyers přednost právě mladší z brankářské dvojice. Jedenadvacetiletý kanadský gólman odchytal v letošním ročníku základní části zatím 11 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 2.71 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak dnes bude opět velezkušený Brian Elliott.

Mužstvo z hlavního města USA dnes pošle do branky svou brankářskou jedničku a oporu týmu v posledních letech Bradena Holtbyho. V letošním ročníku však zatím v brankovišti Capitals vládne ruský golman Ilja Samsonov, který má mnohem lepší statistiky než jeho zkušenější kolega. Holtby odchytal v letošní základní části zatím 13 zápasů s úspěšností zákroků 89.8% a průměrem 3.25 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

WASHINGTON CAPITALS 

Forma

Flyers (V-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
10.11.2019 Maple Leafs vs. Flyers 2:3n
8.11.2019 Flyers vs. Canadiens 3:2p
5.11.2019 Flyers vs. Hurricanes 4:1
3.11.2019 Flyers vs. Maple Leafe 3:4n
2.11.2019 Devils vs. Flyers 3:4n

Capitals (PP-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
12.11.2019 Capitals vs. Coyotes
3:4p
10.11.2019 Capitals vs. Golden Knights
5:2
8.11.2019 Panthers vs. Capitals
4:5
4.11.2019 Capitals vs. Flames
4:2
2.11.2019 Capitals vs. Sabres 6:1

Informace

Philadelphia Flyers vs. Washington Capitals
Začátek: 01:30 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top