Preview: Flyers vs. Bruins

Po výhře 3:2 po samostatných nájezdech v Torontu se svěřenci kouče Alaina Vigneaulta přesouvají směrem na východ, a sice do Bostonu, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou v TD Garden domácí Bruins. Právě celek Bruce Cassidyho jsou vůbec nejlepším týmem co se domácích utkání týče. Medvědi totiž získali před vlastními fanoušky téměř sto procent bodů, když nestačili pouze na Tampu, která zvítězila až po samostatných nájezdech.

Flyers a Bruins se v NHL v rámci Východní konference potkávají během základní části celkem třikrát a nejinak tomu bylo také loni, kdy o bod více vytěžili že vzájemných duelů hokejisté z Philadelphie. První vzájemné utkání se odehrálo v Bostonu, kde domácí Bruins svému soupeři naprosto nic nedovolili a mohli se nakonec radovat z poměrně klidné výhry 3:0. Odveta ve Philadelphii byla pak mnohem vyrovnanější, když Letci zásluhou hattricku Seana Couturiera zvítězili těsně 4:3. Zatím poslední vzájemný duel v základní části odehráli dnešní soupeři začátkem února v TD Garden, kde se z výhry 3:2 po prodloužení radovali Flyers.

Letci již v pátek udělali opět drobnou změnu v sestavě, když Michaila Vorobjeva nahradil z farmy povolaný Andy Andreoff, který včera proti Maple Leafs odehrál velmi kvalitní utkání. Dnes tak zřejmě kouč Alain Vigneault vsadí na totožnou sestavu jako včera. Mimo hru kvůli zlomenině prstu na ruce by měl ještě stále být útočník Scott Laughton, který již však začal s tréninkem. Do zápasu samozřejmě nezasáhne ani Nolan Patrick, který trpí akutními migrénami.

Celek z Massachusetts trápí v úvodu sezóny poměrně rozsáhlá marodka, když do zápasu s Philadelphií nezasáhne vinou zdravotních problémů hned 5 hráčů Bruins. V sestavě Bostonu se nepředstaví obránce Kevin Miller, který laboruje se zraněním kolene. Mimo hru je také forvard Joakim Nordstrom, jehož trápí zranění lokte. Bruins se musejí obejít i bez zkušeného útočníka Davida Backese, jenž je na marodce se zraněním v horní části těla. Podobné zranění trápí také obránce Bretta Ritchieho, nad jehož startem visí otazník. Nejistý je pro Boston také start obránce Jakea DeBruska, který je mimo hru vinou zranění v dolní části těla.

Jelikož včerejší utkání Maple Leafs odchytal Brian Elliott a oba brankáři Flyers se poměrně pravidelně střídají, dnes dostane v brance Letců z Philadelphie přednost jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák z Sherwood Parku odchytal v letošním ročníku zatím 10 zápasů s úspěšností zákroků 88.9% a průměrem 2.82 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak dnes bude právě Elliott.

Kouč Bruce Cassidy potvrdil, že dnes dá šanci svému druhému gólmanovi, kterým je v Bostonu velezkušený slovenský brankář Jaroslav Halák. Třiačtyřicetiletý rodák z Bratislavy se letos dostal do branky zatím v šesti zápasech s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.83 gólu na zápas. Záda bude dnes Halákovi dlouholetá opora Bruins Tuukka Rask.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BOSTON BRUINS

Forma

Flyers (V-V-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
10.11.2019 Maple Leafs vs. Flyers 2:3n
8.11.2019 Flyers vs. Canadiens 3:2p
5.11.2019 Flyers vs. Hurricanes 4:1
3.11.2019 Flyers vs. Maple Leafe 3:4n
2.11.2019 Devils vs. Flyers 3:4n

Bruins (P-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
9.11.2019 Red Wings vs. Bruins
4:2
6.11.2019 Canadiens vs. Bruins 5:4
5.11.2019 Bruins vs. Penguins 6:4
3.11.2019 Bruins vs. Senators 5:2
30.10.2019 Bruins vs. Sharks 5:1

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top