Preview: Flyers vs. Devils

Po dvou naprosto mizerných výkonech na ledě Islanders a zejména v derby proti Penguins se budou chtít svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta vrátit zpět na vítěznou vlnu. Hokejisté Flyers se dnes představí v nedalekém Newarku, kde na ledě Prudential Center vyzvou domácí New Jersey Devils. Přestože Ďáblové během léta značně posílili, vstup do sezóny se jim vůbec nevydařil, když během 10 zápasů nasbírali pouze 7 bodů. Tým Johna Hynese navíc trápí slabá produktivita (28 gólů) a defenziva (43 gólů).

Dnešní soupeři spolu již jedno utkání během letošní základní části odehráli. Flyers a Devils se představili začátkem října ve Wells Fargo Center, kde byli nakonec šťastnější domácí Letci. Celek z Philadelphie se dostal do vedení až v polovině zápasu, kdy se v přesilové hře prosadil Ivan Provorov. O své výhře rozhodli Flyers dvěma rychlými góly z hole Hayese a Couturiera v úvodu třetí třetiny. Na konečných 4:0  pak pečetil výhru domácího mužstva v 52. minutě Travis Konecny.

Vedení Letců se opět rozhodlo reagovat na neuspokojivé výkony svého týmu. Do týmu byli včera z farmy Lehigh Valley Phantoms povoláni útočníci German Rubtsov, Carsen Twarynski a obránce Phil Myers. Opačným směrem míří útočník Michail Vorobjev a Sam Morin, jenž byl na farmu poslat z kondičních důvodů. Na listinu dlouhodobě zraněných (LTIR) byl zapsán útočník Scott Laughton, který laboruje se zlomeninou prstů na ruce. Chybět bude Letcům také útočník Nolan Patrick, který je mimo hru vinou akutních migrén. Jeho stav je i nadále klasifikován jako week-to-week.

Stejně jako Flyers, tak ani Devils v současné době příliš rozsáhlá marodka netrápí. Hokejisté z Newarku se dnes budou muset obejít pouze bez pětadvacetiletého amerického obránce Connora Carricka, jehož trápí zlomenina prstu na ruce. Zbytek svých svěřenců má trenér Hynes k dispozici.

Brian Elliott převáděl v uplynulých týdnech vynikající výkony a za debakl na ledě Pittsburghu jej rozhodně nelze vinit. I přesto se však kouč Alain Vigneault rozhodl pro změnu a do brankoviště dnes pošle jedenadvacetiletého mladíka Cartera Harta, jenž nezažívá vstup do své druhé sezóny v NHL, jaký si zřejmě představoval. Kanadský gólman odchytal v tomto ročníku zatím 7 zápasů s úspěšností zákroků 86.4% a průměrem 3.32 gólu na zápas.

Devils mají v brankovišti v dosavdním průběhu letošní sezóny poměrně značné problémy, když ani jeden z jejich brankářů nemá úspěšnost zásahů překračující 88%. Mezi tři tyče Ďáblů se dnes postaví teprve dvaadvacetiletý Mackenzie Blackwood, který má přeci jen lepší statistiky než jeho zkušenější kolega Cory Schneider. Rodák z Thunder Bay odchytal v letošní sezóně zatím 6 zápasů s úspěšností zákroků 87.1% a průměrem 3.31 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS 

NEW JERSEY DEVILS

Forma

Flyers (P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
30.10.2019 Penguins vs. Flyers 7:1
28.10.2019 Islanders vs. Flyers 5:3
25.10.2019 Blackhawks vs. Flyers 1:4
25.10.2019 Blackhawks vs. Flyers 1:4
22.10.2019 Flyers vs. Golden Knights 6:2

Devils (PP-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
31.10.2019 Devils vs. Lightning 6:7p
26.10.2019 Devils vs. Coyotes
3:5
19.10.2019 Devils vs. Canucks
1:0
18.10.2019 Devils vs. Rangers
5:2
14.10.2019 Devils vs. Panthers 4:6

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Začátek: 00:00 SEČ
TV:

Top