Scott Laughton se přihlásil k arbitráži. Konecny a Provorov tuto možnost nemají

Chránění volní hráči (RFA), kteří splňují podmínky, museli do včerejších 22:00 SEČ podat prostřednictvím NHLPA přihlášku k arbitráži, která bude v nejhorším případě rozhodovat o výši jejich platu a délce kontraktu. Z hráčů Flyers měl tuto možnost pouze pětadvacetiletý forvard Scott Laughton, který toho také využil. Útočník Travis Konecny a obránce Ivan Provorov tuto možnost nemají, což znamená, že obě strany se budou muset dohodnout bez účasti třetí strany.

Díky arbitráži může neshody mezi Scottem Laughtonem a vedením Letců z Philadelphie na platových podmínkách vyřešit nezávislý arbitr. Obě strany však mohou stále pokračovat v jednádních a případné arbitráži, která by se měla konat 20. července a 4. srpnem v Torontu, se tak vyhnout.

Scott Laughton má za sebou nejlepší sezónu své dosavadní kariéry. Rodák z Oakvillu odehrál v ročníku 2018/2019 všech 82 zápasů, během nichž dokázal nasbírat 32 kanadských bodů za 12 branek a 20 asistencí. Na ledě navíc strávil pětadvacetiletý forvard v průměru 14 minut a 51 vteřin za zápas. Laughton, jehož si Letci vybral v roce 2012 z celkové 20. pozice, patřil k nejvytěžovanějším hráčům Flyers při oslabeních, kde skončil druhý za Seanem Couturierem se 183 minutami a 52 vteřinami.

V nadcházející sezóně by měl Scott Laughton patřit do čtvrté formace a opět jej kouč bude chtít využívat při hře v oslabení. Kanadský forvard podepsal s Letci v roce 2017 dvouletý kontrakt na 1.925 milionů dolarů, což znamená, že jeho roční cap hit činil pouhých 962 500 dolarů.

„Co se týče Scotty Laughtona, má možnost přihlásit se k arbitráži a pokud se tak stane, pouze to celý proces urychlí. Ať už to uzavřeme teď nebo na konci července,“ řekl během minulého týdne generální manažer Flyers Chuck Fletcher. „Druzí dva (Konecny a Provorov), kteří nemohou jít k arbitráži, nám zaberou asi více času. Rozhlédněte se okolo sebe. V lize je teď běžná situace.“

Během loňského léta se k arbitráži přihlásili Taylor Leier a Alex Lyon. Oba hráči se však na podmínkách nového kontraktu dohodli s tehdejším GM Ronem Hextallem ještě před koncem července a procesu arbitráže se tak vyhnuli. V roce 2016 byl velmi blízko arbitráži útočník Brayden Schenn, který si však s Hextallem plácnul ráno v den naplánované arbitráže.

Top