Flyers hledat nového gólmana nebudou. S Brianem Elliottem se dohodli na roční smlouvě

Brian Elliott, Cam Talbot nebo snad dokonce někdo jiný? Taková byla otázka ohledně druhého gólmana ke Carteru Hartovi, který by měl být od nového ročníku jedničkou Letců z Philadelphie. Generální manažer Flyers Chuck Fletcher se rozhodl nečekat na pondělní otevření trhu s volnými hráči a dohodl se na prodloužení smlouvy se zkušeným kanadským gólmanem Brianem Elliottem, který oblékal oranžovo-černý dres již v minulých dvou sezónách.

Čtyřiatřicetiletý gólman s Flyers podepsal smlouvu pouze na jeden rok, během něhož si přijde na 2 miliony dolarů. Jedná se tak zřejmě o levnější variantu než jakou by byl Cam Talbot, jehož vedení Letců získalo koncem základní části z Edmontonu. Jedenatřicetiletý gólman tak odchytal ve Philly pouhé čtyři zápasy s úspěšností zákroků 88.1% a průměrem 3.70 gólu na zápas.

Ani Brian Elliott toho v dresu Flyers v uplynulém ročníku příliš neodchytal. Rodáka z Newmarketu, stejně jako všechny gólmany Letců, trápila zranění, která jej pustila jen do 26 duelů, ve kterých měl následující statistiky: úspěšnost zákroků 90.7% a průměr 2.96 gólu na zápas. Také v sezóně 2017/2018 se potýkal Elliott se zraněním, avšak odchytal hned 43 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.66 gólu na zápas.

„Brian pro nás poslední dvě sezóny odvedl dobrou práci,“ řekl po podpisu nové smlouvy s Elliottem GM Chuck Fletcher. „Je to ověřený, kvalitní gólman, který na ledě nechá všechno pokaždé, když je v brance. Jsme rádi, že s námi bude i nadále.“

Celkově Elliott strávil v nejprestižnější hokejové lize na světě již 12 sezón, během kterých odchytal celkem 441 utkání s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.48 gólu na zápas. Jako zkušená dvojka ke Carteru Hartovi se tedy jeví jako ideální volba.

Top