Další výměna! Do Philly se stěhuje výměnou za Ryana Hartmana útočník Tyler Pitlick

Letci z Philadelphie toto léto nezahálí a pokračují v obměně týmu. Generální manažer Flyers Chuck Fletcher jen před malou chvílí oznámil, že se dohodl s Dallasem Stars na výměně útočníků. K Flyers tak přichází sedmadvacetiletý americký útočník Tyler Pitlick. Opačným směrem putuje čtyřiadvacetiletý forvard Ryan Hartman, jehož Letci získali před uzávěrkou přestupů výměnou za Wayna Simmondse. Hartman má být letos v létě chráněným volným hráčem (RFA).

Rodák z Minneapolisu odherál v uplynulém ročníku v dresu Stars vinou zranění pouhých 47 zápasů, v nichž dokazal nasbírat 12 bodů za 8 branek a 4 asistence. Celkově odehrál Pitlick v NHL 185 zápasů, ve kterých zaznamenal 53 bodů za 33 branek a 20 asistencí.

Hartman v dresu Letců z Philadelphie stihl odehrát pouhých 19 zápasů, během nichž si do svých statistik připsal 6 kanadských bodů za 2 branky a 4 přihrávky. V tabulce +/- měl však za 19 zápasů hned 6 záporných bodů. Celkově v uplynulém ročníku odehrál Hartman 83 zápasů a zaznamenal 26 bodů (12+14).

Jelikož se Chuck Fletcher rozhodl Ryana Hartmana vytrejdovat, mezi RFA hráči v současné době zbývají Ivan Provorov, Travis Konecny, Scott Laughton a Justin Bailey.

Top