Flyers vyplatí Andrew MacDonalda ze smlouvy!

Dnes odpoledne se v NHL otevřelo okno pro vyplacení hráčů ze současné smluvy. Generální manažer Letců z Philadelphie Chuck Fletcher příliš dlouho nečekal a jen před malou chvílí oznámili Flyers na svém oficiálním twitteru, že vyplatí ze smlouvy dvaatřicetiletého obránce Andrew MacDonalda, který měl platnou smlouvu na příšlí sezónu s cap hitem 5 milonů dolarů za rok.

Rodák z Judique, jehož Flyers získali v roce 2014 z New York Islanders, odehrál ve Philadelphii celkem 291 utkání, během nichž si do svých statistik 72 kanadských bodů za 11 branek a 61 asistencí. V uplynulém ročníku však MacDonald kvůli svým špatným výkonům odehrál pouhých 47 zápasů (0+9) a závěr sezóny trávil především jako zdravý náhradník na tribuně.

Letci z Philadelphie vyplacení MacDonalda ušetří pro příští sezónu pod platovým stropem hned 3.8 milionů dolarů. Další rok, tedy sezónu po skončení MacDonaldova kontraktu, však budou Flyers svému již bývalému hráči platit jako komepnzaci za možnost vyplacení ze smlouvy 1.9 milionu dolarů.

Top