Mladíků i voleb v draftu máme hodně. Chtěli jsme někoho, kdo pomůže týmu okamžitě, říká Fletcher o zisku Hartmana

Fanoušci Letců  z Philadelphie i samotný generální manažer Chuck Fletcher čekali velmi dlouho na moment, který byl většině jasný již několik dní předem. Poté, co se včera Wayne Simmonds kvůli možnému trejdu nezúčastnil tréninku, bylo téměř jasné, že třicetiletý forvard už dres Flyers neoblékne.

Jen několik málo minut před uzávěrkou přestupů pak došlo k očekávané výměně. Kanadský forvard, který reprezentoval Flyers dlouhých 8 let, putuje ke svému bývalému kouči Peterovi Laviolettovi do Nashvillu. Opačným směrem míří čtyřiadvacetiletý forvard Ryan Hartman a volba ve 4. kole draftu 2020, která se může stát volbou ve 3. kole, pokud Predators vyhrají alespoň jedno kolo letošního playoff.

GM Flyers Chuck Fletcher vyvrátil spekulace, podle kterých měl Wayne Simmonds odmítnou několik nabídek od týmů, které měl ve své no-trade klauzuli. Očekávalo se, že Letci mohou na zkušeného útočníka dostat alespoň kvalitního mladíčka a alespoň volbu ve 2. kole. Chuck Fletcher chtěl však někoho, kdo bude moci jeho týmu pomoci okamžitě.

„Máme strašně moc mladíčků,“ řekl po včerejší uzávěrce přestupů Fletcher. „Máme i strašně moc výběrů v draftu. Měl jsem nabídky, které obsahovaly hned několik voleb v draftu. Pro Flyers je však momentálně výhodnější, že získali čtyřiadvacetiletého útočníka, který byl vybraný v prvním kole. Získali jsme mladého hráče, který se hodí do našeho týmu.“

Wayne Simmonds navíc v posledních týdnech příliš nezvýšil svou hodnotu na trhu, když v posledních 16 zápasech vstřelil pouze 1 gól. V loňském ročníku navíc zkušený forvard prodělal hned několik poměrně závažných zranění, které se podepsaly na jeho hře.

Zdálo se však, že by Flyers mohli za svého forvarda dostat podobnou protihodnotu jako New York Rangers za útočníka Kevina Hayese, jehož získal Winnipeg Jets za volbu v 1. kole, podmíněnou volbu ve 4. kole a mladíčka Brendana Lemieuxe.

„Letos to bylo šílené,“ řekl Fletcher. „Letos bylo k dispozici mnohem více útočníku, než tomu bylo v minulých letech. Pokud jste tedy byli týmem, který nakupoval, mohli jste si vybírat hned z několika možností. Zvážili jsme všechny možnosti, uskutečnili všechny telefonáty. Zvažovali jsme na konci hned několik nabídek, ale tato výměna nám dávala největší smysl.“

Ryan Hartman, jehož si Chicago Blackhawks vybralo v roce 2013 z celkové 30. pozice, nasbíral během letošního ročníku v dresu Nashvillu Predators zatím pouze 20 kanadských bodů za 10 branek a 10 asistencí. Při zraněních klíčových hráčů Filipa Forsberga, Coltona Sissonse či Kylea Turrise si Hartman prošel všemi čtyřmi útoky.

„Uvidíme, kam zapadne. Měl by být hráčem, který bude hrát v prvních třech formacích,“ řekl Fletcher. „Nemyslíme si, že hrál v Nashvillu špatně. Může zastat roli, kterou u nás měl Wayne.“

Flyers uvolnili po odchodu Wayna Simmondse pod platovým stropem další místo. Momentálně mají Letci k dispozici 8.7 milionů dolarů s tím, že po sezóně končí smlouvy hráčům jako Michal Neuvirth, Jori Lehtera, Brian Elliott či Michael Raffl, s nimiž Letci s největší pravděpodobností nové kontrakty nepodepíší.

„Místo pod platovým stropem je omezené. To je to, na co se soustředím,“ pokračoval Fletcher. „Letos v létě budeme mít příležitost podívat se po zlepšeních různých pozicí. Stále máme několik různých míst, které chceme posílit.“

Top