Flyers získali výměnou za Anthonyho Stolarze zkušeného Cama Talbota

Již před pár dny reportéři informovali o zájmu Letců z Philadelphie o jednatřicetiletého kanadského gólmana Cama Talbota. Generální manažer Chuck Fletcher se s Edmontonem nakonec domluvil. K Oilers tak míří pětadvacetiletý americký brankář Anthony Stolarz.

Rodák z kanadské Caledonie odchytal v letošním ročníku 31 zápasů (10-15-3), avšak jeho statistiky nejsou oproti loňským rokům nikterak skvělé – úspěšnost zákroků 89.3% a průměr 3.36 gólů na zápas. Flyers však tímto krokem nemají co ztratit. Talbot bude po skončení letošního ročníku nechráněným volným hráčem a jeho kontrakt na téměř 4.2 milionů dolarů za sezónu vyprší.

Celkově jsou však Talbotova čísla v nejlepší hokejové lize na světě velice solidní. Kanadský gólman odchytal v NHL284 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.59 gólů na zápas. Vynikající byl především v sezóně 2016/2017, kdy v dresu Oilers 73 zápasů (42-22-8) a jeho úspěšnost zákroků byla 91.9%.

S Camem Talbotem má vynikající vztah mladičký gólman Flyers Carter Hart, na kterého budou Letci v budoucnu sázet. Oba gólmani spolu přes léto trénují a právě Talbot je pro Harta skvělým mentorem.

„Cam a já jsme spolu během uplynulého léta trénovali. Byl tím, komu jsem večer před svým debutem volal, abych se jej zeptal na pár otázek a dostal od něj nějaké rady,“ řekl Hart. „Je v NHL elitním gólmanem již několik let, takže jsem chtěl vědět, jak to chodí. Pořád mi sem tam píše, aby zjistil, jak si vedu. Je to opravdu skvělý kluk.“

Anthony Stolarz se letos v brance Letců představil v celkem 12 zápasech s úspěšností zákroků 90.2% a průměrem 3.33 gólu na zápas. Rodák z amerického Edisonu odchytal v NHL zatím pouze 19 zápasů, když vinou zranění kolene vynechal téměř celou loňskou sezónu. V případě, že by Stolarz letos neodchytal dalších alespoň 11 zápasů, stal by se i on nechráněným volným hráčem (UFA).

Top