Chucka Fletchera čekají zásadní rozhodnutí

Když se koncem listopadu sešli Paul Holmgren a Dave Scott, aby probrali odvolání tehdejšího generálního manažera Rona Hextalla, jejich vize byla jasná.

Pro vedení Letců z Philadelphie byla Hextallova práce příliš zdlouhavá a nejasná. To se Holmgrenovi a Scottovi nelíbilo a oba chtěli, aby nový generální manažer řešil současné problémy týmu okamžitě.

„Mým úkolem je klást před Paula výzvy. Paul by měl to samé dělat s Ronem,“ nechal se před odvoláním Hextalla slyšet Dave Scott – ředitel společnosti Comcast vlastnící philadelphský tým. „A hlavní otázkou bylo: ‚Co můžeme udělat nyní? Co můžeme udělat dnes, aby se náš tým zlepšil? Ne až za dva nebo tři roky, ale hned.‘ O tomhle jsme hodně diskutovali.“

„A já si myslím, že můžeme být lepším týmem hned. Ne za dva až tři roky. Myslím si, že můžeme.“

Problém je v tom, že Flyers se nezlepšili ani po odvolání Rona Hextalla. Dokonce jsou na tom tak špatně, že už se nabízí otázka, jestli je tento tým ještě možné zachránit.

Letci jsou po středeční prohře 0:4 s Nashvillem jen o bod (35) před posledními Blues (34). Od 13. listopadu činí jejich bilance 6-12-4 a rozdíl skóre 53:80. Přitom do poloviny základní části zbývají odehrát dvě utkání.

Všechno výše zmíněné tak dostává pod pořádný tlak nového GM Chucka Fletchera, jenž do Philadelphie přišel, aby tým zachránil okamžitě.

Jak řekli Holmgren se Scottem, Fletchera přivedli, aby převzal současný tým a dokázal naplnit jeho skutečný potenciál.

„Hledáme chytrého, energického a strategického myslitele,“ uvedl Scott, když Flyers hledali nového manažera. „To ale musí být také vyváženo schopností jednat a opravdu učinit nějaké změny.“

„Velmi se soustředíme na 25. února, kdy je uzávěrka přestupů. Domníváme se, že to pro nás může být velká příležitost, kterou si nechceme nechat ujít.“

Co tedy nyní dělá Fletcher? Snaží se nějak posílit tento tým a dát mu šanci na play-off, která je zápas od zápasu menší?

GM Philadelphie musí učinit některá zásadní rozhodnutí s tím, že vedení po něm chce úspěchy okamžitě. Zatím je ve své funkci ale sotva měsíc a naděje se od začátku jeho působení u Letců pomalu mění v beznaděj.

Pravděpodobně největší dilema jej čeká při rozhodování o budoucnosti Wayna Simmondse. Třicetiletý útočník má na svém kontě po 39 utkáních pouhých 17 bodů za 11 branek a 6 asistencí a po sezóně se může stát nechráněným volným hráčem.

Pokud Fletcher nenajde jinou možnost, než vyměnit Simmondse před uzávěrkou přestupů, stane se útočník Flyers hlavním obchodním tahákem, jehož by měli Letci využít, pokud o něj v létě nechtějí přijít bez náhrady.

A to je jen začátek.

Další velkou otázkou je pozice brankáře. Právě nyní Fletcher nejlépe zjistí, jak je na tom Carter Hart na úrovni NHL. V záloze má Michala Neuvirtha a Briana Elliotta. Situace bude ovšem složitější po skončení sezóny. Jak Neuvirth, tak i Elliott se totiž v létě stanou nechráněnými volnými hráči. To samé se navíc týká útočníků Michaela Raffla a Jordana Weala.

Chucka Fletchera tedy čeká pár těžkých rozhodnutí, která povedou ke změnám, jež vedení Flyers požaduje. Otázkou ovšem je, jestli tyto změny k něčemu budou. Není ale vyloučeno ani to, že novému GM Flyers nakonec nezbyde nic jiného, než jít tak trochu ve šlépějích svého předchůdce a počkat, jak se situace vyvine.

Top