Chystá se Chuck Fletcher k výměnám už před vánoční pauzou?

Nový generální manažer Letců z Philadelphie Chuck Fletcher je ve své nové pozici zhruba týden. Jeho týmu mu během posledních několika zápasů názorně ukázal, jak si v letošním ročníku vede a kde ho tlačí bota. GM Flyers tak rozhodně nebude mít jednoduchý a klidný začátek ve své funkci.

Podle zdrojů se Fletcher informoval už u více než poloviny týmů NHL ohledně možné výměny ještě před kratičkou vánoční přestávkou, která bude trvat tři dny.

„Nevím, odkud tato informace vzešla,“ řekl Fletcher během středy. „Nepočítal jsem, s kolika týmy jsem byl v kontaktu. Pokud mezi dneškem a uzávěrkou přestupů nezvedáte každý den telefon, pak neděláte svou práci pořádně. Jsme uprostřed prosince a můžeme vidět, že některé týmy již s výměnami začaly. Pokud nevoláte s každým manažerem, pak své povinnosti neplníte správně.“

Podle reportéra TSN Pierrea LeBruna by nový generální manažer Flyers přivedl do svého týmu gólmana, zkušeného obránce a útočníka do prvních třech formací. Takovýto trejd by dle LeBruna vlil stagnujícímu týmu novou krev do žil, kterou nutně potřebuje. Fletcher však dnes novinářům odpovídal pouze klasickými frázemi.

„Pokud něco bude dávat smysl a pokud se dohodneme s druhým týmem, pak to uděláme,“ řekl GM Flyers. „Nehodlám udělat něco, jen abych mohl říct, že jsem to udělal. Chci udělat něco, co našemu týmu pomůže. Stále se snažíme zjistit, kde potřebujeme největší pomoc.“

Co se týče zkušených obránců, jako první zřejmě všem naskočí dvojice hráčů Chicaga Blackhawks Duncan Keith a Brent Seabrook, kteří spolu včera proti Jets odehráli 1000. zápas v NHL. Seabrook má smlouvu platnou do roku 2024 s cap hitem 6.875 milionů dolarů. Keithova smlouva na 5.5 milionů dolarů za sezónu vyprší v roce 2023.

Oba výše zmínění hráči mají své smlouvy podepsané na mnoho let dopředu. Mnohem zajímavější by pro Letce mohl být některý z dvojice Jake Muzzin, Alec Martinez. Oba hráči mají kontrakty zaručující 4 miliony dolarů za sezónu. Jake Muzzin však bude po další sezóně nechráněným volným hráčem a Alec Martinez má smlouvu do roku 2021.

„Včera mi volali další tři nebo čtyři manažeři,“ prozradil Fletecher. „Každý den mám tak osm nebo devět telefonátů. Všechno je však zatím v rané fázi.“

Top