Chuck Fletcher: „Být generálním manažer Flyers je mým splněným snem“

Vedení Flyers včera v noci oficiálně oznámilo, že na pozici generálního manažera angažoval zkušeného Chucka Fletchera. President klubu Paul Holmgren a ředitel Comcastu Dave Scott potvrdili, že hledali především někoho, kdo již s pozici generálního manažera nějaké zkušenosti. Přestože tiskovou konferenci budou Letci pořádat až zítra, již včera se nový GM spojil s médii alespoň přes telefon a odpověděl na několik nejdůležitějších otázek.

Jedenapadesátiletý manažer, který dříve vedl například Minnesotu Wild, se tak stal osmým generálním manažerem v historii Flyers. Vedení Letců jej do této pozice jmenoval přesně týden poté, co vyhodilo bývalého GM Rona Hextalla.

„Bylo to několik divokých dnů. Opravdu se na to těším,“ řekl Fletcher. „Jsem neskutečně poctěn… Pohybuji se v lize již řadu let a Flyers byli vždycky jednou z organizací, která nastavoval směr celé NHL. Mít příležitost být generálním manažer Flyers je mým splněným snem.“

Nový generální manažer se bude chtít nejdříve rozkoukat, než začne dělat určitá rozhodnutí. Trenér Dave Hakstol má tak prozatím svou práci jistou.  Sám Fletcher prozradil, že Davea Hakstola zná už od doby, kdy trénoval na univerzitě North Dakota a že jej respektuje za to, kolika hráčům pomohl do NHL.

„Podívejte, jsem tu jen krátce. Věřím v to, že se nejdříve musíte seznámit se situací, než začnete dělat nějaká rozhodnutí. Rád bych si myslel, že můžeme vyřešit mnoho problémů, které tento tým v letošní sezóně trápí. Nemám však v úmyslu hned zítra vyměnit trenéry. Sejdu se Davem a pokusíme se společně pracovat a posunout nás dopředu. Našim cílem je dostat se letos do playoff. Máme před sebou práci, která nepočká. Bude to výzva.“

Podle slov nového generálního manažera se zdá, že nebude mít žádný problém s výměnou hráčů během sezóny. Fletcher zřejmě nebude mít na rozdíl od Hextalla problém s výměnou některých mladých hráčů za zkušenější, kteří pomůžou týmu ihned.

„Máme velice silnou skupinu prospektů,“ řekl Fletcher. „Máme k dispozici hned 9 výběrů v letošním draftu. Máme místo pod platovým stropem. Tohle všechno jsou zdroje, které můžete použít ke zlepšení vašeho týmu a mým cílem je podívat se na tento tým s odstupem. Není zde žádný důvod, proč bychom se letos neměli dostat do playoff.“

Fletcher ocenil práci Rona Hextalla, který mu nechal tým v dobré pozici, se silným farmářským týmem, prostorem pod platovým stropem, mnoha mladíky a talentovaným týmem. Nový manažer bude dle svých slov respektovat budoucnost týmu a rozhodně nebude chtít zničit zásobu mladíků, které v posledních letech Letci nasbírali.

Top