Flyers budou nového GM hledat mimo organizaci. Fletcher, Francis a Yzerman mezi kandidáty

Letci z Philadelphie jsou od pondělí bez generálního manažera. Prezident klubu Paul Holmgren a ředitel Comcast Spectacor Dave Scott však již začali hledat náhradu za Rona Hextalla, který odnesl bídné výkony Flyers. Dave Scott po včerejší tiskové konferenci ve Wells Fargo Center potvrdil, že mezi kandidáty na post nového GM jsou Ron Francis či Steve Yzerman.

Čtyřiašedesátiletý byznysmen sice nepotvrdil zájem o Chucka Fletchera, avšak podle reportérů TSN je právě on jedním z největších kandidátů na tuto pozici. Fletcher, který v současné době působí jako poradce v týmu New Jersey Devils, vedl devět let organizaci Minnesoty Wild, avšak po loňském vypadnutí z playoff byl z této pozice odvolán.

Pod Fletcherovým vedením se celek z Minnesoty dostal šestkrát po sobě do playoff, avšak do druhého kola se probojoval pouze dvakrát. Absolvent Harvardu působil v managementu u týmů z Pittsburghu, Floridy a Anaheimu v době, kdy se zmíněné týmy dostaly až do finále Stanley Cupu.

V Pittsburghu Penguins působil Fletcher jako asistent generálního manažera Raye Shera, který je v současné době generálním manažerem Ďáblů z New Jersey.

Bývalá hvězda Detroitu Red Wings Steve Yzerman odstoupil letos v září z pozice generálního manažera Tampy Bay Lightning. Třiapadesátiletý Kanaďan chtěl trávit víc času s rodinou, která stále žije v Detroitu. Dave Scott nezněl v tomto případě příliš přesvědčivě. Jen málokdo věří, že by se právě Flyers podařilo Yzermana zlákat.

„Strávil jsem nějaký čas v Detroitu, takže Yzermana trochu znám“ prozradil Dave Scott. „Myslím si však, že je odhodlaný vrátit se jednoho dne zpět do Detroitu. Myslím, že tam má stále svou rodinu. Kenny Holland (GM Red Wings) se navíc dostává ve svém životě do bodu, kdy bude chtít pravděpodobně dělat jiné věci.“

Francis s Hurricanes příliš úspěchů neudělal a tak jej minulý březen Carolina sesadila z pozice generálního manažera na pozici prezidenta hokejových operací. O měsíc později byl však odvolán i z této pozice. Canes se během jeho působení nepodařilo ani jednou probojovat do playoff a jejich statistiky byly 130 výher, 130 proher a 53 proher po prodloužení či samostatných nájezdech.

Dean Lombardi, který působil ve Philadelphii jako Hextallův poradce, funkce generálního manažera Flyers sám odmítl. Lombardi dříve působil jako generální manažera Los Angeles Kings. Během 11 let v této organizaci dokázal dvakrát vyhrát Stanley Cup.

Ani bývalý obránce Letců Chris Pronger nebude dalším generálním manažerem Flyers. Urostlý Kanaďan v současné době působí ve vedení Floridy Panthers  a podle zdrojů z NHL ještě není připravený na to, aby post GM zvládl.

„Budeme nového GM vybírat společně,“ ujistil Dave Scott. „Budeme brát veškeré podněty od lidí z organizace a naslouchat jim tak, abychom našli toho správného člověka. Všichni jsme se však shodovali na tom, že toho můžeme udělat více hned teď.“

Scott prozradil, že se po vyhazovu s Ronem Hextallem bavil.

„Je to těžké, emotivní. Rozhodně s ním zůstanu v kontaktu a příští týden se pobavíme tváří v tvář,“ řekl Scott. „Oceňuji, že nás Ron nechal v silné pozici.“

Top