Preview: Flyers vs. Maple Leafs

Třetí zápase ve čtyřech dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po výhře nad Rangers 4:0 přesouvají do Toronta. V největším kanadském městě totiž svěřenci kouče Davea Hakstola vyzvou od 01:00 SEČ v Air Canada Center domácí Maple Leafs. Toronto v létě do svých řad přivedlo Johna Tavarese a jejich ambice pro letošní sezónu jsou jen ty nejvyšší. Po 23 zápasech jsou svěřenci kouče Mikea Babcocka s 30 body na 3. místě Východní konference, když na první Tampu ztrácejí 3 body.

V loňském ročníku se Flyers a Maple Leafs utkali celkem třikrát a ve všech třech případech byli úspěšnější hokejisté z Pensylvánie. První duel v Torontu patřil Letcům, kteří dokázali gólům Manninga, Voráčka, Filppuli a Girouxa zvítězit 4:2. Stejným výsledkem skončil také odvetný zápas ve Wells Fargo Center, kde Flyers po dvou třetinách prohrávali 1:2, avšak díky třem brankám v poslední dvacetiminutovce nakonec brali oba body. Třetí zápase se odehrál opět ve Philadelphii a tentokrát muselo za stavu 2:2 rozhodnout až prodloužení. To však po 18 vteřinách ukončil Sean Couturier, který svému týmu vystřelil bonusový bod.

Dnešní zápas bude již 181. měřením sil těchto dvou celků v nejprestižnější hokejové lize na světě. Letci z Philadelphie ve vzájemných duelech naprosto dominují, když ze 181 utkání dokázali zvítězit hned v 97 případech. Pouze jedenašedesátkrát se z výhry radovali Leafs a 22 zápasů skončilo dělbou bodů. Flyers mají proti Toronto pozitivní bilanci také na jeho vlastním ledě. Na ledě Maple Leafs odehrála obě mužstva celkem 90 zápasů, z nichž 41 vyhráli Flyers, 35 skončilo vítězství Leafs a 14 duelů vítěze nepoznalo.

Na marodce Flyers se během posledních čtyřiadvaceti hodin nic nezměnilo, což znamená, že Letců z Philadelphie dnes budou chybět vinou zranění 3 hráči. Mimo hru jsou oba gólmani Flyers, a sice Brian Elliott a Michal Neuvirth. Oba brankáře trápí zranění v dolní části těla. Třiatřicetiletý kanadský gólman by měl svému týmu chybět ještě zhruba týden, kdyžto český gólman se vrátí zpět do sestavy nejdříve začátkem prosince. Třetím hráčem na marodce je pak rakouský forvard Michael Raffl, jehož taktéž vyřadilo zranění v dolní části těla.

To celek z Toronta trápí zranění pouze jediného hráče, avšak v jejich případě se jedná o možná největší hvězdu týmu. Maple Leafs se totiž musejí obejít bez služeb jedenadvacetiletého Austona Matthewse, který nasbíral během 11 zápasů letošní sezóny vynikajících 16 bodů. Americký mladík však momentálně laboruje se zraněním ramene. Zbytek svých svěřenců má Mike Babcock plně k dispozici.

Flyers se v úvodu letošního ročníku potýkají s problémy v brankovišti. Včera vedení Letců povolalo z farmy Anthonyho Stolarze, který je tak již 5. gólmanem v sestavě Flyers v letošní sezóně. Dnes však opět dostane s největší pravděpodobností přednost šestadvacetiletý Cal Pickard, který včera zneškodnil všech 31 střel Rangers a připsal si tak první čisté konto v letošní sezóně. Kanadský gólman odchytal během letošní sezóny celkem 10 zápasů s úspěšností zákroků 87.8% a průměrem 3.58 gólu na zápas.

To trenér Maple Leafs již s předstihem potvrdil, který z gólmanů se představí v utkání s Philadelphií. Jelikož včerejší duel na ledě Columbusu odchytal Frederik Andersen, dnes dostane svou šanci druhý brankář, kterým je Garret Sparks. Pětadvacetiletý Američan odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části zatím 4 zápasy (3-1-0) s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 3.21 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

TORONTO MAPLE LEAFS

Forma

Flyers (V-P-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
23.11.2018 Flyers vs. Rangers 4:0
21.11.2018 Sabres vs. Flyers 5:2
17.11.2018 Flyers vs. Lightning 5:6p
16.11.2018 Flyers vs. Devils 0:3
14.11.2018 Flyers vs. Panthers 1:2

Maple Leafs (P-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
24.11.2018 Blue Jackets vs. Maple Leafs 4:2
22.11.2018 Hurricanes vs. Maple Leafs 5:2
20.11.2018 Maple Leafs vs. Blue Jackets 4:2
17.11.2018 Ducks vs. Maple Leafs 1:2p
16.11.2018 Sharks vs. Maple Leafs 3:5

Stadion

V únoru 1999 se supermoderní Air Canada Centre stalo novým domovem Maple Leafs. Současný stadion je vybudován na místě, kde stávala budova Kanadské Pošty. Během stavby arény vznikl program zachování původní fasády budovy, byla zachována jižní zeď v ulici Lakeshore Boulevard a východní zeď na Bay Street. Na zdích bylo obnoveno původní kamenné zdivo, basreliéfy a historické profily oken. Zbytek původní budovy směrem k Union Station byl zbourán a vznikl tak prostor pro stavbu nové haly. Hledište v Air Canada Centre obsahuje 1020 klubových sedadel, 40 Platinum Lounges, 65 Executive Suites, 32 Theatre Suites a 16 Loge Suites. Z celkové kapacity je upraveno 1% pro invalidní návštěvníky. Kapacita stadionu pro hokejová utkání činí 18.819 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top