Preview: Flyers vs. Rangers

Po čtyřech prohrách v řadě se budou Flyers snažit vrátit na vítěznou vlnu. Den po díkůvzdání se Letci vracejí zpět domů do Philadelphie, kde od 19:00 SEČ vyzvou ve Wells Fargo Center mužstvo New Yorku Rangers. Jezdci se na rozdíl od Flyers nacházejí v naprosté herní pohodě a v NHL momentálně patří k týmům s nejlepší formou. Jezdci totiž z posledních 11 zápasů dokázali získat vynikajících 19 bodů (9-1-1). Čeští a slovenští mohou duel dvou divizních rivalů sledovat na stanici Nova Sport 1.

V uplynulém ročníku na sebe narazili dnešní soupeři celkem čtyřikrát a více se ve vzájemných duelech dařilo Letcům z Philadelphie. První loňský zápas mezi Flyers a Rangers ve slavné Madison Square Garden, kde sice domácí dokázali zvítězit snadno 5:1, avšak to byla jediná výhra Jezdců nad Letci v minulé sezoně. Také druhý duel se uskutečnil na Manhattanu a rozhodně se bylo na co dívat. Po ofenzivní podívané si nakonec oba body odvezli Flyers za výhru 7:4. Třetí vzájemný zápas ve Philly byl nejtěsnější. Flyers nakonec přetlačili Rangers těsně 4:3. Naposledy se pak oba celky potkaly v dubnu ve Wells Fargo Center, kde i díky hattricku Clauda Girouxa zvítězili Letci snadno 5:0.

Dnešní soupeři jsou v NHL tradičními týmy, o čemž svědčí také počet vzájemných zápasů. Letci z Philadelphie a Jezdci z New Yorku na sebe během své historie narazili již ve 193 zápasech – 125 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 131 utkání ovládli Rangers a 37 vzájemných duelů skončilo remízou. Ve Philadelphii se z historického hlediska daří více domácím Letcům, kteří zde ze 147 zápasů dokázali Flyers vyhrát 71, 64 utkání vyhráli Rangers a čtrnáctkrát se diváci vítěze nedočkali.

Stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes budou Flyers vinou zdravotních potíží postrádat trojici hráčů. Bohužel hned dva z nich jsou oba gólmani Letců, a sice Brian Elliott a Michal Neuvirth. Oba brankáře trápí zranění v dolní části těla. Třiatřicetiletý kanadský gólman by měl svému týmu chybět ještě zhruba týden, kdyžto český gólman se vrátí zpět do sestavy nejdříve začátkem prosince. Třetím hráčem na marodce je pak rakouský forvard Michael Raffl, jehož taktéž vyřadilo zranění v dolní části těla. Vedení Flyers se navíc včera rozhodlo pro změnu, když zpět na farmu poslalo Nicolase Aube-Kubela. Zpět do hlavního týmu byl pak povolán Tyrell Goulbourne.

Hokejisté z New Yorku budou v dnešním duelu s Philadelphií postrádat kvůli zranění čtveřici hráčů. Do zápasu nezasáhne ruský útočník Pavel Buchnevich, jehož vyřadila zlomenina prstu. Mimo hru je také obránce Adam McQuaid, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Na marodce Rangers zůstává útočník Cody McLeod, jehož trápí zlomenina ruky. Otazník pak visí také nad stratem norského forvarda Mattse Zuccarella, jenž je mimo hru kvůli problémům s třísly.

Jelikož utkání začíná v USA hned hodinu po poledni, Flyers dnes nebudou mít dopolední rozbruslení. Není tedy zcela jasné, který z gólmanů se dnes postaví do branky. S největší pravděpodobností to však podle výsledku minulého utkání v Buffalu bude šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard, kterému se při zranění Elliotta a Neuvirtha naskytla příležitost odchytat ještě více zápasu. Rodák z Monctonu nastoupil v letošním ročníku k 9 zápasům s úspěšností zákroků 85.8% a průměrem 4.13 gólu na zápas. Záda by měl Pickardovi krýt pětadvacetiletý Američan Alex Lyon.

Také kouč Rangers Peter Quinn neoznámil, který z gólmanů dnes bude hajít svatyni jeho týmu. Jezdci však s nejspíše vsadí na svou dlouholetou oporu a jednoho z nejlepších gólmanů NHL Henrika Lundqvista. Švédský gólman neztrácí svou formu ani v šestatřiceti letech. Rodák z Are odchytal v letošní základní části již 17 zápasů s úspěšností zákroků 91.9% a průměrem 2.61 gólu na zápas. Rangers by však mohli postal do branky i ruského gólmana Alexandra Georgijeva, který v minulém utkání vychytal čisté konto proti Islanders.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

NEW YORK RANGERS

Forma

Flyers (P-PP-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
21.11.2018 Sabres vs. Flyers 5:2
17.11.2018 Flyers vs. Lightning 5:6p
16.11.2018 Flyers vs. Devils 0:3
14.11.2018 Flyers vs. Panthers 1:2
10.11.2018 Flyers vs. Blackhawks 4:0

Rangers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.11.2018 Rangers vs. Islanders 5:0
20.11.2018 Rangers vs. Satrs 2:1
18.11.2018 Rangers vs. Panthers 4:2
16.11.2018 Islanders vs. Rangers 7:2
13.11.2018 Rangers vs. Canucks 2:1

Stadion

Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Začátek: 19:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top