Preview: Flyers vs. Sabres

Ve Spojených státech je sice momentálně svátek Díkůvzdání, avšak hokejová NHL během tohoto období nikterak nepolevuje. Právě naopak. Letce z Philadelphie totiž během následujících čtyř dnů čekají hned tři zápasy. Ten první odehrají Flyers dnes v noci od 01:30 SEČ na ledě KeyBank Center, kde vyzvou domácí Sabres.  Tým z Buffala se v současné době veze na vítězné vlně, když z posledních 6 zápasů získal všech 12 bodů. Naopak svěřencům Davea Hakstola se opět přestalo dařit. Flyers z posledních 3 zápasů získali pouze bod.

Oba týmy s se nacházejí ve stejné konferenci, avšak nikoli ve stejné divizi. To znamená, že se dnešní soupeři utkají během letošního ročníku celkem třikrát. Stejně tomu bylo také loni, kdy se ve vzájemných utkáních dařilo více týmu z Pensylvánie. Prví duel loňské sezóny se uskutečnil ve Wells Fargo Center, kde dokázali Letci zvítězit díky brankám Travise Sanheima a Valtteriho Filppuli těsně 2:1. Odveta v Buffalu následně patřila domácím Šavlím, které dokázaly vyhrát 4:2. Třetí zápas se odehrál opět ve Philadelphii a opět patřil domácímu týmu, který zvítězil poměrně snadno 4:1.

Flyers a Sabres jsou v NHL již tradičními týmy a tak spolu tito dva soupeři odehráli během své historie již řadu zápasů. V základní části na sebe oba celky narazily v celkem 176 zápasech, z nichž 88 dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 68 duelů skončilo lépe pro Sabres a 20 zápasů vítěze neurčilo. V Buffalu jsou statistiky mnohem vyrovnanější. U Niagarských vodopádů odehrála obě mužstva celkem 86 zápasů, z nichž Flyers vyhráli 35, Šavle před vlastními příznivci vyhráli 43 duelů a osmkrát skončil zápas remízou.

Celek z Philadelphie bude v dnešním duelu s Buffalem postrádat vinou zdravotních problémů trojici hráčů. Do zápasu s Buffalem nezasáhne gólman Brian Elliott, který by měl být vinou zranění v dolní části těla mio hru zhruba 2 týdny. V sestavě Letců se nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Podle Rona Hextalla bude rodák z Ústí nad Labem na marodce minimálně do začátku prosince. Třetím a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak útočník Michael Raffl, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla. Pouze z tribuny by pak měl v roli zdravého náhradníka dnes Nicolas Aube-Kubel, jehož nahradí Jori Lehtera.

Jelikož Cal Pickard zrovna nepředvádí nejlepší výkony a Dave Hakstol nemá k dispozici ani Briana Elliotta, ani Michala Neuvirtha, dostane dnes mezi třemi tyčemi příležitost pětadvacetiletý americký gólman Alex Lyon, pro něhož to bude první duel v NHL v letošním ročníku. Lyon odchytal letos zatím pouze 4 zápasy v dresu Phantoms s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 3.54 gólu na zápas. Záda bude Lyonovi krýt právě Pickard.

Sabres v létě přivedli za Robina Lehnera dvaatřicetiletého kanadského gólmana Cartera Huttona, který je v Buffalu podle očekávání jasná jednička. Rodák z Thunder Bay si zatím vede více než dobře, když během 16 zápasů letošní základní části jsou jeho statistiky následující – úspěšnost zákroků 91.7% a průměr 2.61 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Buffala dnes bude švédský gólman Linus Ullmark.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BUFFALO SABRES

Forma

Flyers (PP-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
17.11.2018 Flyers vs. Lightning 5:6p
16.11.2018 Flyers vs. Devils 0:3
14.11.2018 Flyers vs. Panthers 1:2
10.11.2018 Flyers vs. Blackhawks 4:0
9.11.2018 Flyers vs. Coyotes 5:4p

Sabres (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
20.11.2018 Penguins vs. Sabres 4:5p
18.11.2018 Wild vs. Sabres 2:3
17.11.2018 Jets vs. Sabres 1:2p
14.11.2018 Sabres vs. Lightning 2:1
10.11.2018 Sabres vs. Canucks 4:3p

Stadion

KeyBank Center (dříve First Niagara Center či HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Začátek: 01:30 SEČ
TV:

Top