Preview: Flyers vs. Devils

Série šesti zápasů bez prohry Flyers v základní hrací době skončila prohrou s Floridou Panthers. Hokejisté z Philadelphie se dnes budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu. Svěřenci kouče Davea Hakstola totiž od 01:00 SEČ přivítají před vlastním publikem ve Wells Fargo Center mužstvo New Jersey Devils. Právě Ďáblové jsou nejhorším týmem na venkovních kluzištích, kde z 8 zápasů získali pouhé dva body za jednu výhru.

Flyers a Devils na sebe v letošní základní části již jednou narazili a dnes je tak bude čekat druhý ze čtyř vzájemných zápasů. Oba celky na sebe narazily koncem října ve Philadelphii, kde bylo velmi dlouho k vidění vyrovnané utkání. Devils se sice zásluhou Seversona dostali do vedení, avšak Flyers vývoj zápasu brankami Konecnyho a Patricka otočili. Ve třetí třetině se podařilo srovnat Ďáblům zásluhou Briana Boyla. Dlouho to vypadalo, že se bude ve Wells Fargo Center prodlužovat, avšak tři a půl minuty před koncem vrátil Flyers vedení Jakub Voráček. Výhru pak ještě dvěma góly do prázdné branky pojistili Wayne Simmonds a Scott Laughton.

Dnešní soupeři na sebe během své historie narazili v již 208 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali z 208 utkání vyhrát již 107, 86 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. Ve Philadelphii se však Letcům poměrně daří. Z celkových 104 zápasů na domácím ledě dokázali Flyers proti Ďáblům vyhrát 53, ve 42 zápasech se ze zisku dvou bodů radovali Devils a 9 duelů skončilo remízou.

Zpět do sestavy Letců z Philadelphie se vrací devětadvacetiletý americký útočník James van Riemsdyk, který po svém návratu do Philly stihl odehrát pouze jedno utkání. Rodák z New Jersey již včera trénoval ve třetí formaci po boku Jordana Weala a Wayna Simmondse. V první přesilovkové formaci by měl navíc doplnit čtveřici Giroux, Couturier, Voráček a Gostisbehere. Mzi zraněnými tak zůstává rakouský forvard Michael Raffl, jehož trápí zranění v dolní části těla a gólman Michal Neuvirth, který je mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním.

Do vynikající formy se v posledních zápasech dostal třiatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott. Trenér Dave Hakstol nemá žádný důvod ke změně a tak se i dnes do brankoviště Flyers postaví tento velezkušený Kanaďan. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní sezóny celkem 13 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.62 gólu na zápas. Náhradním gólmanem bude také dnes při absenci Michala Neuvirtha šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard.

Jedničkou Ďáblů z New Jersey je v začátku základní části letošní sezóny devětadvacetiletý americký gólman Keith Kinkaid, který v letošním ročníku odchytal zatím 14 zápasů a mezi tři tyče se postaví také dnes ve Wells Fargo Center. Kinkaidovi statistiky jsou následující – úspěšnost zákroků 91.1% a průměr 2.80 gólu na zápas. Záda bude Kinkaidovi krýt zkušený Cory Schneider.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

NEW JERSEY DEVILS

Forma

Flyers (P-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
14.11.2018 Flyers vs. Panthers 1:2
10.11.2018 Flyers vs. Blackhawks 4:0
9.11.2018 Flyers vs. Coyotes 5:4p
6.11.2018 Coyotes vs. Flyers 2:5
4.11.2018 Sharks vs. Flyers 4:3p

Devils (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
14.11.2018 Devils vs. Penguins 4:2
12.11.2018 Jets vs. Devils 5:2
10.11.2018 Maple Leafs vs. Devils 6:1
7.11.2018 Senators vs. Devils 7:3
6.11.2018 Penguins vs. Devils 1:5

Stadion

Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top