Preview: Flyers vs. Coyotes

Po čtyřech venkovních duelech na západním pobřeží USA, odkud si Letci odvezli 7 z 8 bodů, se svěřenci kouče Davea Hakstola vracejí zpět domů do Philadelphie, kde jde dnes v noci od 01:00 SEČ ve Wells Fargo Center čeká duel s Arizonou Coyotes. Také dnešní duel můžou čeští a slovenští příznivci sledovat na stanici Nova Sport 1.

Dnešní duel se označuje jako home-to-home. Obě mužstva se totiž střetla před třemi dny v arizonské poušti a hned dnes je čeká odveta. Flyers v pondělí prožili skvělý vstup do zápasu když po první třetině vedli zásluhou Girouxe a Gostisbeherea 2:0. Coyotes sice na začátku druhé části snížili na 2:1, avšak dvougólové vedení vrátil Letcům útočník Sean Couturier. Ve třetí třetině přidali Flyers další dvě branky a z Arizony si tak nakonec odvezli dva body za výhru 5:2.

Flyers a Coyotes nejsou co se historických statistik týče zrovna častými soupeři. Oba týmy na sebe ve své historii narazily celkem třiatřicetkrát, z čehož Letci dokázali vyhrát 18 utkání a Kojoti 15. Ve Philadelphii se oba celky utkaly v celkem 16 duelech, z nichž v 9 získali dva body hokejisté Flyers a sedmkrát se z výhry radoval celek z arizonské pouště.

Zpět do sestavy Letců se po jednozápasové pauze vrací gólman Brian Elliott, jehož trápilo menší zranění. Flyers tak zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms poslali Alexe Lyona, se kterým jde také útočník Tyrell Goulbourne, jenž se do sestavy Letců nedostal. Zpět v tréninku je také útočník James van Riemsdyk, který by se zpět do hry mohl vrátit příští týden. Americký forvard laboruje již více než měsíc se zraněním v dolní části těla. Až do konce listopadu by měl být mimo hru rakouský forvard Michael Raffl, jehož taktéž trápí zranění v dolní části těla.

Celek z Arizony bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat čtveřici svých hráčů. Do zápasu nezasáhne útočník Christian Dvorak, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla. V sestavě Coyotes se nepředstaví ani obránce Jakob Chychrum, jehož vyřadilo zranění kolene. Obejít se Kojoti musí také bez útočníka Nicolase Merkleyho, který je mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním. Posledním na marodce Yotes je pak gólman Antti Raanta, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla.

Stejně jako v posledních dvou duelech, tak i dnes vsadí trenér Dave Hakstol na šestadvacetiletého kanadského gólmana Cala Pickarda, který se v duelech s Coyotes a Sharks prezentoval vynikajícími výkony. Rodák z Monctonu odchytal během letošní základní části zatím 5 utkání (3-1-1) s úspěšností zákroků 87.6% a průměrem 3.94 gólu na zápas. Záda bude dnes Pickardovi krýt uzdravený Brian Elliott, který vynechal minulý duel vinou lehkého zranění, jež utrpěl během tréninku.

Také Rick Tocchet pošle mezi tři tyče stejného brankáře jako v minulém utkání s Flyers. Finského gólmana Anttiho Raantu totiž v současné době trápí zranění v dolní části těla. Svatyni Kojotů tak bude hájit osmadvacetiletý kanadský gólman Darcy Kuemper. Rodák z Saskatoonu sice odchytal zatím pouze 4 zápasy, ale vede si skvěle. Jeho úspěšnost zásahů činí 93.6% a průměr 2.02 gólů na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

ARIZONA COYOTES

Forma

Flyers (V-PP-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
6.11.2018 Coyotes vs. Flyers
2:5
4.11.2018 Sharks vs. Flyers
4:3p
2.11.2018 Sharks vs. Flyers
2:5
31.10.2018 Ducks vs. Flyers
2:3
27.10.2018 Flyers vs. Islanders
1:6

Coyotes (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.11.2018 Coyotes vs. Flyers
2:5
3.11.2018 Coyotes vs. Hurricanes
4:3p
31.10.2018 Coyotes vs. Senators
5:1
28.10.2018 Coyotes vs. Lightning
7:1
26.10.2018 Coyotes vs. Canucks
4:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top