Preview: Flyers vs. Sharks

Po dvou výhrách nad Kings a Ducks pokračují Letci z Philadelphie dalším utkáním v Kalifornii. Svěřenci trenéra Davea Hakstola se posunuli z Los Angeles směrem na sever do San José, kde dnes v noci od 03:30 SEČ vyzvou v SAP Center domácí Sharks.  Podobně jako Flyers, tak ani celek ze San José nepředvádí v úvodu letošního ročníku nikterak oslnivé výkony a po 13 zápasech mají na kontě celkem 15 bodů a v tabulce Západní konference jim patří 8. příčka.

Flyers a Sharks na sebe během letošní základní části NHL již jednou narazili, což znamená, že čeká oba celky druhá a zároveň i poslední vzájemné utkání v tomto ročníku. Letci mají Žralokům co oplácet. V prvním zápase před vlastním publikem této sezóny totiž od Sharks schytali pořádný debakl, když už po první třetině prohrávali 0:4. Přestože na začátku druhé části snížil na 1:4 Shayne Gostisbehere, Sharks odpověděli dalšími čtyřmi brankami. Na konečných 2:8 pak už jen upravil skóre útočník Wayne Simmonds.

Sharks jsou poměrně mladou organizací a oba týmy tak spolu ve své historii odehráli pouhých 42 zápasů. Flyers mají ze vzájemných duelů negativní statistiku, když vyhráli pouze šestnáctkrát, 22 utkání skončilo výhrou Žraloků a čtyřikrát se diváci vítěze nedočkali. Na ledě San José vyhráli Flyers 9 duelů, desetkrát na Sharks nestačili a dvakrát si obě mužstva body rozdělila.

Trenér Flyers Dave Hakstol bude dnes vinou zranění postrádat opět trojici svých svěřenců. Zhruba dva týdny by měl být ještě mimo hru americký útočník James van Riemsdyk, jenž laboruje se zraněním kolene. V sestavě Letců z Philadelphie bude ještě zhruba měsíc chybět rakouský forvard Michael Raffl, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla. Posledním zraněným je pak útočník Corban Knight, kterého do hry nepustí zlomenina klíční kosti. Zpět do Philadelphie byl navíc odeslán gólman Michal Neuvirth, který se podrobí lékařské prohlídce. Flyers by měli s největší pravděpodobností nastoupit opět ve stejné sestavě, což znamená, že pouze z tribuny budou duel se San José sledovat obránce Andrew MacDonald a útočník Tyrell Goulbourne.

V brance Letců z Philadelphie se dnes trochu překvapivě představí šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard, který již v minulém zápase kryl záda svému kolegovi Brianu Elliottovi. Rodák z  Monctonu odchytal během dosavadního průběhu letošní základní části zatím pouze 3 zápasy s úspěšností zákroků 83.3% a průměrem 4.75 gólu na zápas. Jelikož Michal Neuvirth utrpěl zřejmě opět zranění, náhradním gólmanem dnes bude již zmiňovaný Brian Elliott.

Trenér Peter DeBoer pošle pro dnešní zápas mezi tři tyče osmadvacetiletého kanadského brankáře Martina Jonese, který v úvodu letošní ročníku plní v San José roli jedničky. Jones totiž v průběhu letošní sezóny odchytal zatím 9 zápasů s úspěšností zákroků 90.2% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Záda bude Jonesovi krýt gólman Aaron Dell, který vychytal Sharks výhru v říjnovém utkání na ledě Philadelphie.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

SAN JOSÉ SHARKS

Forma

Flyers (V-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
2.11.2018 Sharks vs. Flyers
2:5
31.10.2018 Ducks vs. Flyers
2:3
27.10.2018 Flyers vs. Islanders
1:6
26.10.2018 Bruins vs. Flyers
3:0
22.10.2018 Flyers vs. Avalanche
1:4

Sharks (P-PP-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
2.11.2018 Sharks vs. Blue Jackets
1:4
31.10.2018 Sharks vs. Rangers
3:4p
29.10.2018 Ducks vs. Sharks
3:4p
27.10.2018 Hurricanes vs. Sharks
4:3p
24.10.2018 Predators vs. Sharks
4:5

Stadion


SAP Center (dříve také HP Pavilion) je aréna určená pro hokejové, basketbalové, fotbalové, wrestlingové, ale i tenisové zápasy. Nachází se v San José v Kalifornii. Nejvíce jí využívá tým kanadsko-americké NHL San Jose Sharks, proto se jí říká The Shark Tank nebo-li Žraločí nádrž. Dále jí využívá basketbalový tým Golden State Warriors (NBA). Aréna byla slavonstně otevřena v roce 1993 a její náklady na stavbu činily 162.5 milionů dolarů. Momentálně má SAP Center pro hokejová utkání kapacitu 17.562 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. San José Sharks

Začátek: 03:30 SEČ

TV:

Top