Preview: Flyers vs. Ducks

Svěřenci kouče Davea Hakstola se přesunuli k třízápasovému tripu po Kalifornii, kde je dnes v noci čeká první duel. Celek z Philadelphie se od 03:00 SEČ představí v Honda Center, kde vyzvou domácí Anaheim Ducks. Stejně jako Flyers, kteří vyhráli z posledních pěti zápasů pouze jednou, tak i Kačeři mají momentálně velmi špatnou formu. Ducks z posledních pěti duelů nevyhráli ani jeden a získali pouze bod za prohru po prodloužení.

Flyers a Ducks na sebe v loňském ročníku narazili dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hostující celky. Poprvé se dnešní soupeři utkali v Kalifornii, kde bylo k vidění velmi vyrovnané utkání. Letci se zásluhou Provorova a Couturiera sice dvakrát dostali do vedení, avšak Ducks se podařilo pokaždé srovnat a rozhodnout tak muselo až prodloužení. V tom byli úspěšnější Letci, kterým bonusový bod vystřelil Wayne Simmonds. Ve Philadelphii pak zvládli odvetu Kačeři, kteří si z Wells Fargo Center odvezli oba body po vysoké výhře 6:2.

Celek z Pensylvánie na svého dnešního soupeře vůbec neumí. Flyers a Ducks se ve své historii utkali celkem čtyřiatřicetkrát a pouze v jedenácti zápasech se celek z Pensylvánie radoval ze zisku dvou bodů. V pěti případech si oba celky body rozdělily a zbylých 18 duelů skončilo vítězstvím Kačerů. Letcům se proti Ducks daří více v Honda Center než na domácím ledě. V Kalifornii se obě mužstva utkala celkem osmnáctkrát – Flyers vyhráli v celkem sedmi duelech, Ducks se radovali devětkrát a dvakrát si oba celky body rozdělily.

Letcům z Philadelphie se v úvodu sezóny vůbec nedaří a tak se vedení rozhodlo tým trochu oživit. Z farmy Lehigh Valley Phantoms povolal generální manažer Ron Hextall útočníky Tyrella Goulbourna a Nicolase Aube-Kubela, který by si měl dnes odbýt svůj debut. Opačným směrem pak putoval ruský forvard Michail Vorobjev, který se v sestavě Flyers dlouho neudržel. Také dnes budou Daveu Hakstolovi chybět kvůli zranění dva hráči, a sice James van Riemsdyk a Michael Raffl, které trápí zranění v dolní části těla.

To celek z Anaheimu trápí v úvodu letošního ročníku opravdu rozsáhlá marodka. Ducks budou v zápase s Philadelphií postrádat vinou zdravotních problémů hned sedm hráčů. V sestavě Kačerů se dnes nepředstaví útočník Patrick Eaves, jehož trápí zranění ramene. Mimo hru je také obránce Korbinian Holzer, který laboruje se zraněním zápěstí. Do zápasu nezasáhnout ani útočníci Kevin Roy a Carter Rowney, jež nepustí zranění v horní části těla. Trenér Randy Carlyle se nemůže spolehnout ani na služby českého forvarda Ondřeje Kašeho, který je mimo hru kvůli otřesu mozku. Zranění v dolní části těla pak vyřadilo ze hry útočníka Maxe Comtoise. Největší hvězdou na marodce je pak Corey Perry, jenž si poranil koleno.

Flyers již v letošní sezóně vyzkoušeli tři brankáře avšak ani jeden nemá úspěšnost zákroků vyšší než 88%. Prohry Letců se však rozhodně nedají svalit na gólmany, kteří mají z obranou Philadelphie opravdu složitou práci. Dnes trenér Dave Hakstol vsadí na třiatřicetiletého Briana Elliotta, který odchytal zatím 8 zápasů úspěšností zákroků 88.6% a průměrem 3.39 gólu na zápas. Záda by měl Elliottovi krýt třicetiletý český brankář Michal Neuvirth.

Ducks mají svou jedničku naprosto jasnou, avšak dnes vsadí trenéři na svého druhého gólmana, kterým je velezkušený americký brankář Ryan Miller. Osmatřicetiletý rodák z East Lansingu odchytal během letošní základní části zatím pouze 3 utkání s úspěšností zákroků 93.8% a průměrem 2.17 gólu na zápas. John Gibson tak dnes budou pouze náhradníkem.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

ANAHEIM DUCKS

Forma

Flyers (P-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
27.10.2018 Flyers vs. Islanders
1:6
26.10.2018 Bruins vs. Flyers
3:0
22.10.2018 Flyers vs. Avalanche
1:4
20.10.2018 Flyers vs. Devils
5:2
19.10.2018 Blue Jackets vs. Flyers
6:3

Ducks(PP-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
25.10.2018 Ducks vs. Sharks
3:4p
21.10.2018 Stars vs. Ducks
5:2
19.10.2018 Blackhawks vs. Ducks
3:1
18.10.2018 Ducks vs. Sabres
2:4
14.10.2018 Golden Knights vs. Ducks
3:1

Stadion


Honda Center je sportovní aréna v Anaheimu, Kalifornii. Je domovským stánkem Anaheimu Ducks a dříve také laktosového celku Anaheim Storm. Stadion byl otevřen v roce 1993 a jeho stavba stála 123 miliónů amerických dolarů. Původní název byl Anaheim Arena. Název Honda Center se používá od roku 2006, kdy firma Honda zaplatila za práva na 15 let 60 miliónů. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 17.174 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Anaheim Ducks

Začátek: 03:00 SEČ

TV:

Top