Preview: Flyers vs. Devils

Po dalším katastrofálním defenzivním výkonu na ledě Columbusu se hokejisté Flyers přesouvají před domů do Philadelphie, kde dnes večer od 19:00 SEČ vyzvou před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center mužstvo New Jersey Devils. Celek z Newarku vstoupí do nové sezóny skvěle, když z pěti utkání zvítězil hned čtyřikrát a momentálně se může pochlubit vůbec nejlepší defenzivou v lize, když obdržel pouze 9 branek, což je v průměru 1.8 gól na zápas. Oproti tomu mají Flyers druhou nejhorší obranu v lize, když inkasovali již jedenatřicetkrát, což je průměrně 4.43 gólů na zápas.

Flyers a Devils jsou divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet vzájemných utkání v loňském ročníku. Oba celky na sebe narazily hned čtyřikrát a body si oba celky rozdělili téměř shodně. První duel se uskutečnil v polovině ledna na ledě Prudential Center, kde byli úspěšnější Letci, kteří si odvezli dva body za výhru 5:3. Také odvetu ve Wells Fargo Center zvládli lépe svěřenci Davea Hakstola, kteří tentokrát zvítězili 3:1. Třetí zápas v Newarku však již patřil Devils, kteří se před vlastním publikem radovali z vítězství 4:3. Poslední zápas ve Philadelphii dospěl za stavu 4:4 až do nájezdů, kde byli nakonec šťastnější hostující Ďáblové.

Dnešní soupeři na sebe během své historie narazili v již 207 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali z 207 utkání vyhrát již 107, 85 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. Ve Philadelphii se však Letcům poměrně daří. Z celkových 103 zápasů na domácím ledě dokázali Flyers proti Ďáblům vyhrát 52, ve 42 zápasech se ze zisku dvou bodů radovali Devils a 9 duelů skončilo remízou.

Letci z Philadelphie mají alespoň nějaký důvod k radosti. Zpět do sestavy se totiž po zhruba týdenní absenci vrací útočník Nolan Patrick, který byl mimo hru se zraněním v horní části těla. Na marodce tak zůstává americký forvard James van Riemsdyk, který by měl chybět ještě zhruba měsíc se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak český gólman Michal Neuvirth, který laboruje s poraněným třísly. Zbytek svých svěřenců má kouč Dave Hakstol plně k dispozici.

Kouč New Jersey John Hayes bude v utkání na ledě Philadelphie postrádat vinou zranění trojici svých svěřenců. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví dvacetiletý švédský útočník Jesper Bratt, který je mimo hru kvůli zlomené čelisti. V dresu Devils se s největší pravděpodobností nepředstaví ani velezkušený forvard Travis Zajac, jehož trápí v dolní části těla. Tým z New Jersey se musí obejít také bez obránce Bena Lovejoye, jehož taktéž vyřadilo zranění v dolní části těla.

Jelikož čtvrteční duel na ledě New Jersey Devils odchytal šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard, dnes se mezi tři tyče postaví zkušený Brian Elliott. Třiatřicetiletá brankářská jednička Letců neprožívá stejně jako zbytek defenzivy Flyers zrovna vydařený vstup do letošní sezóny. Rodák z kanadského Newmarketu odchytal v letošní základní části NHL zatím 5 utkání s úspěšností zákroků 87.4% a průměrem 4.04 gólů na zápas. Cal Pickard by tak dnes měl být pouze Elliottovým náhradníkem.

Jedničkou Devils je od úvodu letošního ročníku devětadvacetiletý americký gólman Keith Kinkaid, který si vede naprosto skvěle a lze tedy očekávání, že bude hájit svatyni Ďáblů z New Jersey také dnes. Rodák z Farmingville odchytal zatím všech 5 utkání Devils s úspěšností zákroků 94.1% a průměrem 1.61 gólu na zápas. Záda by měl Kinkaidovi krýt zkušený Cory Schneider.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

NEW JERSEY DEVILS

Forma

Flyers (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
19.10.2018 Blue Jackets vs. Flyers
6:3
17.10.2018 Flyers vs. Panthers
6:5n
13.10.2018 Flyers vs. Golden Knights
0:1
11.10.2018 Senators vs. Flyers
4:7
10.10.2018 Flyers vs. Sharks
2:8

Devils (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.10.2018 Devils vs. Avalanche
3:5
17.10.2018 Devils vs. Stars
3:0
14.10.2018 Devils vs. Sharks
3:2
12.10.2018 Devils vs. Capitals
6:0
6.10.2018 Devils vs. Oilers
5:2

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils

Začátek: 19:00 SEČ

TV:

Top