Preview: Flyers vs. Panthers

Dva zápasy na domácím ledě, nula bodů. Hokejisté z Philadelphie budou chtít odčinit své nezdary před vlastním publikem a dnes k tomu budou mít další příležitost. Ve Wells Fargo Center totiž v noci od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo Floridy Panthers, které během třech letošních duelů nezvítězilo ani jednou. Čeští a slovenští fanoušci mohou dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Panthers a Flyers na sebe v loňské základní části narazili celkem třikrát a ve všech třech případech se ze zisku dvou bodů radovala domácí mužstva. První vzájemný zápas byl na programu hned na začátku minulé sezóny ve Philadelphii, kde domácí Letci dokázali zvítězit poměrně jasně 5:1. V BB&T Center pak v odvetě zvítězili Panteři, kteří si dva body připsali za těsnou výhru 3:2. Také třetí duel se odehrál ve městě Sunrise a opět byli úspěšnější Panthers, kteří zvítězili 4:1.

Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 95 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 52. Ve 36 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Ve Philadelphii je statistika mnohem vyrovnanější než na ledě Floridy. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly celkem osmačtyřicetkrát, z čehož Flyers dokázali vyhrát 23 zápasů, 19 utkání pak zvládli lépe hráči Panthers a 6 duelů skončilo nerozhodně.

Trenér Dave Hakstol by měl vinou zranění postrádat, stejně jako proti Vegas, opět tři své svěřence. Do hry dnes nenastoupí devětadvacetiletý americký útočník James van Riemsdyk, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Připraven zatím není ani český gólman Michal Neuvirth, jehož již během přípravy vyřadily problémy s třísly. Posledním na marodce je pak mladičký forvard Nolan Patrick, který se již sice vrátil do tréninku, ale dnešní zápas s největší pravděpodobností vynechá.

Celek z Floridy má rozsáhlou marodku a do dnešního zápasu vinou zdravotních problémů zřejmě nenastoupí hned 5 hráčů. Zranění v horní části těla trápí útočníky Nicka Bjugstada a Dereka MacKenzieho. V sestavě Panthers se kvůli zranění zad nepředstaví ani forvard Jamie McGinn. Problémy s ramenem pak do hry nepustí obránce MacKenzieho Weegara. Posledním zraněným hráčem Panthers je pak brankářská jednička Roberto Luongo, který utrpěl zranění kolene. Z osobních důvodů je mimo hru také útočník Michael Haley a suspendován byl na dva zápasy obránce Mike Matheson.

Dave Hakstol dnes opět vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je v začátku sezóny zcela jasně velezkušený Brian Elliott. Třiatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části zatím čtyři zápasy s úspěšností zákroků 88.3% a průměrem 3.80 gólu na zápas. Záda bude Elliottovi krýt šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard.

Jelikož Panthers přišli o svou jedničku, do brankoviště se s největší pravděpodobností postaví třicetiletý kanadský gólman James Reimer. Rodák z Morweeny odchytal v letošním ročníku zatím všechna tři utkání svého celku s úspěšností zákroků 88.5% a průměrem 3.62 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Floridy by dnes měl být osmadvacetiletý Michael Hutchinson.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

FLORIDA PANTHERS

 

Forma

Flyers (P-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
13.9.2018 Flyers vs. Golden Knights
0:1
11.9.2018 Senators vs. Flyers
4:7
10.9.2018 Flyers vs. Sharks
2:8
7.9.2018 Avalanche vs. Flyers
5:2
5.10.2018 Golden Knights vs. Flyers
2:5

Panthers (P-P-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
12.10.2018 Panthers vs. Canucks
4:2
11.10.2018 Panthers vs. Blue Jackets
5:2
8.10.2018 Lightning vs. Panthers
2:1p
7.10.2018 Panthers vs. Lightning (příprava)
2:3
5.10.2018 Lightning vs. Panthers (příprava)
6:2

 

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top