Preview: Flyers vs. Golden Knights

Po výhře 7:4 na ledě Ottawy se hokejisté Flyers vracejí zpět domů do Philadelphie, kde budou chtít odčinit úterní potupnou porážku před vlastním publikem. Ve Wells Fargo Center přivítají svěřenci trenéra Davea Hakstola od 19:00 SEČ celek Vegas Golden Knights. Loňský finalista se v úvodu nové sezóny poměrně trápí, když dokázal vyhrát pouze jediné z pěti utkání a to až na samostatné nájezdy.

Přestože NHL začala před pouhými 10 dny, hokejisté z Philadelphie a Las Vegas na sebe během letošního ročníku již jedenkrát narazili. To znamená, že Flyers a Golden Knights se dnes utkají v základní části naposledy. První vzájemný zápas dopadl lépe pro celek z Pensylvánie, který zejména díky skvělé druhé třetině zvítězil poměrně jasně 5:2.

Letci z Philadelphie mají v úvodu sezóny problém s marodkou. V dnešním duelu se bude muset kouč Hakstol obejít bez devětadvacetiletého amerického útočníka Jamese van Riemsdyka, který by měl vinou zranění v dolní části těla chybět více než měsíc. Mimo hru zhruba na týden je také mladičký forvard Nolan Patrick, který v utkání s Ottawou utrpěl po zásahu hokejkou do obličeje zranění v horní části těla. Připraven do hry navíc stále ještě není ani gólman Michal Neuvirth, jehož trápí problémy s třísly. Otazník navíc visí nad startem Travise Konecnyho, který včera nedokončil trénink poté, co jej obránce Ivan Provorov trefil pukem do nohy

Také kouč Golden Knights Gerard Gallant se bude muset vinou zdravotních potíží obejít bez dvou důležitých hráčů. V duelu s Philadelphií se totiž nepředstaví zkušený americký forvard Paul Stastny, který momentálně laboruje se zraněním v dolní části těla. Blíže nespecifikované zranění pak nepustí do hry ani další Američana, a sice útočníka Alexe Tucha. V sestavě Vegas se nepředstaví ani obráncem Nate Schmidt, který má desetizápasový distanc za pozitivní dopingový nález.

Flyers včera neoznámili, který z gólmanů dnes bude hájit brankoviště Philadelphie. Letci navíc před odpoledním zápasem nemají ani ranní rozbruslení, tudíž se dozvíme až těsně před zápasem, na kterého brankáře kouč Dave Hakstol vsadil. K dispozici má třiatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, který letos odchytal zatím 3 zápasy s úspěšností zákroků 86.9% a průměrem 4.69 gólu na zápas. Druhým brankářem je pak šestadvacetiletý Cal Pickard, jenž vychytal Flyers výhru na ledě Ottawy, kde z 35 střel soupeře pustil za svá zády 4 – úspěšnost 88.6%, průměr 4.00 gólu.

Podobně jako Flyers, tak i Golden Knights neoznámili svého brankáře pro dnešní duel ve Wells Fargo Center. Jasnou jedničkou je však u Zlatých rytířů velezkušený kanadský gólman a hlavní hvězda Vegas Marc-Andre Fleury. Rodák ze Sorelu odchytal během letošní základní části zatím 4 zápasy s úspěšností zákroků 84.6% a průměrem 3.94 gólu na zápas. Trenér Gerard Gallant má k dispozici také čtyřiadvacetiletého Malcolma Subbana, který letos zasáhl do dvou utkání a jeho statistiky jsou následující – úspěšnost 87.1%, průměr 2.70 gólu/zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

VEGAS GOLDEN KNIGHTS

 

 

Forma

Flyers (V-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
11.9.2018 Senators vs. Flyers
4:7
10.9.2018 Flyers vs. Sharks
2:8
7.9.2018 Avalanche vs. Flyers
5:2
5.10.2018 Golden Knights vs. Flyers
2:5
29.9.2018 Bruins vs. Flyers (příprava)
1:4

Golden Knights (P-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
12.10.2018 Penguins vs. Golden Knights
4:2
11.10.2018 Capitals vs. Golden Knights
5:2
8.10.2018 Sabres vs. Golden Knights
4:2
7.10.2018 Wild vs. Golden Knights
1:2n
5.10.2018 Golden Knights vs. Flyers
2:5

 

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Vegas Golden Knights

Začátek: 19:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top