Preview: Flyers vs. Avalanche

Po skvělém vstupu do nového ročníku, kdy Letci dokázali na ledě T-Mobile Arény porazit domácí Vegas Golden Knights poměrně snadno 5:2, se svěřenci kouče Davea Hakstola přesouvají do Denveru. Tam totiž dnes v noci od 03:00 SEČ v Pepsi Center vyzvou domácí Colorado Avalanche, které taktéž zahájilo nový ročník výhrou. Laviny si totiž připsaly 2 body za vítězství 4:1 proti Minnesotě Wild.

Jelikož se jedná o týmy z odlišných konferencí, v uplynulém ročníku na sebe Flyers a Avalanche narazili pouze dvakrát a lépe se dařilo hostujícím celkům. První vzájemný duel byl na programu ve Wells Fargo Center, kde Laviny dokázali Letce přetlačit na samostatné nájezdy. V odvetě v Denveru by k vidění velice vyrovnané zápas se skvělými brankáři, kteří své týmy drželi ve hře. Hokejisté z Philadelphie se během první třetiny dostali do dvoubrankového vedení, což jim nakonec stačilo. Ve druhé části sice snížili na 2:1 Nieto, avšak to bylo ze strany Avs vše.

Ve své historii na sebe dnešní soupeři narazili pouze třiatřicetkrát a lépe jsou na tom ve vzájemných soubojích hokejisté z Colorada. Avalanche vyhráli 17 zápasů, Flyers 12 a 4 zápasy skončily remízou. V poslední době se Letcům v Denveru poměrně daří, když zde vyhráli třikrát po sobě. Celkově však mají v Pepsi Center lepší statistiky domácí Avs, kteří z 18 zápasů dokázali vyhrát 9, pětkrát uspěli hokejisté z Philadelphie a čtyřikrát se o vítězi nerozhodlo.

Celek z Philadelphie během utkání s Vegas nepřišel vinou zranění o žádného ze svých hráčů a trenér Dave Hakstol by tak měl postrádat vinou zdravotních problémů pouze třicetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Zbytek svých svěřenců má trenérský personál Letců plně k dispozici. Pouze z tribuny by měli zápas v roli zdravých náhradníků sledovat útočník Jorden Weal a obránce Radko Gudas, jehož v sestavě nahradí Christian Folin.

V brance Flyers by se měl i dnes představit třiatřicetiletý Kanaďan Brian Elliott, který si v prvním utkání sezony vedl skvěle. Rodák z Newmarketu čelil proti Golden Knights celkem 25 střelám, z nichž za svá záda pustil pouhé dvě – úspěšností zákroků 92.0%. Jelikož vedení Letci včera poslalo na waiver list Anthonyho Stolarze, záda by měl Elliottovi v dnešním duelu krýt šestadvacetiletý Calvin Pickard, jehož celek z Philadelphie stáhl začátkem týdne z waiver listu.

Také trenér Avalanche Jared Bednar vsadí v dnešním duelu na svou brankářskou jedničku, kterou je ruský gólman Semjon Varlamov. Třicetiletý brankář odchytal čtvrteční duel y Minnesotou Wild, kde zneškodnil celkem 20 z 21 střeleckých pokusů soupeře – úspěšnost zásahů 95.2%. Náhradním gólmanem Avs by tak měl v utkání s Philadelphií být německý brankář Philipp Grubauer, jehož Colorado získalo během léta z Washingtonu.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

COLORADO AVALANCHE

 

Forma

Flyers (V-V-P-P-PP)

Datum Zápas Skóre
5.10.2018 Golden Knights vs. Flyers
2:5
29.9.2018 Bruins vs. Flyers (příprava)
1:4
28.9.2018 Flyers vs. Rangers (příprava)
2:4
25.9.2018 Flyers vs. Bruins (příprava)
3:4
22.9.2018 Flyers vs. Islanders (příprava)
2:3p

Avalanche (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
5.10.2018 Avalanche vs. Wild
4:1
1.10.2018 Stars vs. Avalanche (příprava)
5:6
29.9.2018 Avalanche vs. Wild (příprava)
4:3p
27.9.2018 Avalanche vs. Stars (příprava)
1:3
25.9.2018 Golden Knights vs. Avalanche (příprava)
3:5

 

Stadion


Pepsi Center, přezdívaná „The Can“, je multifunkční aréna v Denveru v Coloradu. Je domovem Colorada Avalanche (NHL), Denveru Nuggets (NBA) a Colorada Mammoth (NLL). Hala byla slavnostně otevřena 1. října 1999. Celkové nákdy na stavbu činily 187 milionů dolarů. Pro hokejová utkání domácích Lavin má Pepsi Center v současné době kapacitu 18.007 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Colorado Avalanche

Začátek: 03:00 SEČ

TV:

Top