Tři nejdůležitější otázky, kterým čelí Flyers před novou sezónou

Server NHL.com se každý rok v srpnu v rubrice 31 in 31 den po dni zaměřuje na jednotlivé týmy, jejich statistiky či letní podpisy. Před několika dny přišli na řadu také Letci z Philadelphie. Pojďme se tedy společně podívat na tři nejdůležitější otázky, na které budou muset Flyers před startem nového ročníku nejprestižnější hokejové soutěže na světě nalézt odpověď.

1. Kdo bude centrem třetího útoku?

Vedení Letců z Philadelphie se rozhodlo nenabídnout nový kontrakt zkušenému finskému útočníkovi Valtterimu Filppulovi, který tak začátkem července podepsal smlouvu s NY Islanders. Podle Rona Hextalla by místo třetího centra mohl zaujmout kanadský forvard Jordan Weal.

V uplynulém ročníku se Jordan Weal musel přesunout na křídlo, kde se mu však vůbec nedařilo a hned několikrát jej trenér Dave Hakstol nechal pouze na tribuně. V 69 zápasech nasbíral rodák z Vancouveru 21 kanadských bodů za 8 branek a 13 asistencí. V sezóně 16/17 měl přitom Weal na kontě během 23 zápasů 12 bodů (8+4).

„Když se dostane do formy, je to vynikající hráč,“ řekl na adresu Weala generální manažer Ron Hextall. „Předpokládám, že Jordan přijede skvěle připraven, soustředěn a že nám ukáže to, co nám ukazoval před dvěma lety.“

2. Jaká bude budoucnost Wayna Simmondse?

Wayne Simmonds se během své kariéry vypracoval na jednoho z nejlepších power forvardů v celé lize. Kapitán Letců Claude Giroux jej navíc nazval “srdcem a duší celého týmu“. Rodák ze Scarborough má však za sebou sezónu plnou zranění, kvůli kterým nastřílel na své standarty pouze 24 branek, což bylo nejméně za posledních šest sezón.

Devětadvacetiletý forvard utrpěl během loňského tréninkového kempu zranění kyčle. Následně si důrazný forvard poranil třísla, střelou od modré čáry mu vlastní spoluhráč zlomil kotník a během února si pak při šarvátce zranil palec.

Simmonds by podle svých slov chtěl dohrát kariéru právě ve Philadelphii. Vedení Flyers již začalo o podmínkách nové smlouvy se Simmondsovým agentem jednat. Pokud by se však nedohodli, mohli by se kanadský forvard stát příští léto nechráněným volným hráčem. Důrazný forvard je podle informací ochotný vzít smlouvu na méně peněz, ale na více let.

„Hra Simmera se nám líbí. Nejsem však schopný vám nyní odpovědět jestli jej podepíšeme nebo ne,“ řekl Hextall.

3. Kdo bude hájit brankoviště?

Flyers mají pro příští sezónu pod smlouvou jak Briana Elliotta, tak Michala Neuvirtha. Oba gólmany však v uplynulém ročníku trápily zdravotní problémy a po sezóně je čekala operace. Pro Elliotta to byl dokonce již druhý chirurgický zákrok za posledních několik měsíců. V polovině února byl totiž zkušený gólman podstoupit operaci přetrženého svalu na břiše, což jej vyřadilo na zhruba dva měsíce.

Letci s největší pravděpodobností odstartují sezónu právě s touto dvojicí. Jejich největší naději Cartera Harta čeká první rok na profesionální úrovni.

Dvacetiletý gólman byl vyhlášen nejlepším gólmanem Western Hockey League třetí sezónu po sobě. Obrovský talent kanadského hokeje si navíc vysloužil také cenu pro nejlepšího brankáře všech kanadských juniorských lig (CHL), která byla jeho druhou během posledních třech sezón.

„Očekávám, že Carter přijde na kemp naprosto nahecovaný a mentálně připravený dostat se hned do základní sestavy,“ řekl trenér Dave Hakstol. „Uvidíme, jak to bude během kempu vypadat…Nejsme připraveni přeskočit určité kroky v jeho vývoji. Udělal všechno době, odpověděl nám na všechny otázky a splnil veškerá očekávání. Chci vidět, jak v tom pokračuje. Co je nejlepší pro mladého hráče a pro jeho budoucnost? To jsou otázky, na které musíme najít odpověď na ledě.“

Top