Sean Couturier si poranil koleno. Začátek sezóny by však měl stihnout

Pětadvacetiletý útočník Letců z Philadelphie se minulý týden vrátil zpět do Voorhees. Nebylo to však kvůli pokračování v přípravě na novou sezónu, ale kvůli tomu, aby se setkal s klubovými lékaři. Rodák z Phoenixu utrpěl 10. srpna při charitativním utkání v Québecu zranění kolene, kvůli kterému přijde o většinu přípravných zápasů v rámci tréninkového kempu.

Generální manažer Flyers Ron Hextall dnes médiím sdělil, že se opravdu jedná o zranění v dolní části těla a že bude Couturier mimo hru zhruba čtyři týdny. O start nové sezóny by však finalista o Selke Trophy v uplynulém ročníku přijít neměl.

Zranění Couturiera však není to samé, kvůli kterému musel po skončení minulé sezóny na operaci. Kanadský útočník na jednom z tréninků během playoff narazil do obránce Radka Gudase tak nešťastně, že to odnesly vazy v koleni. I přesto však Couturier nastoupil do posledního zápasu Flyers a zaznamenal v něm hattrick, k němuž přidal dvě asistence.

„Není to přesně to stejné místo,“ ujistil Ron Hextall. „Tohle zranění se hojí docela rychle. Jednalo se o souboj před brankou. Kotouč se odrazil a koleno se dostalo do špatné polohy.“

Až se Couturier zapojí do předsezónního kempu, bude na koleni nosit ochranou ortézu a trénovat bude pouze bezkontaktně. Hextall však věří, že postupem času se kanadský forvard plně zapojí do tréninku a bude stoprocentně připraven na nový ročník NHL.

„Očekáváme, že se Coots zapojí částečně do tréninku hned od začátku kempu. Věříme, že postupně bude schopen naplno trénovat a hrát v posledních několika připravených zápasech,“ řekl generální manažer Flyers Ron Hextall.

Sean Couturier má přitom za sebou svou nejlepší sezónu v kariéře. Pětadvacetiletý útočník odehrál v základní části všech 82 zápasů, během nichž zaznamenal 76 kanadských bodů za 31 branek a 45 asistencí. V tabulce +/- měl pak rodák z Phoenixu 34 kladných bodů. V 5 duelech play-off přidal Coots 9 bodů za 5 gólů a 4 přihrávky.

Top