Čtveřice hráčů podepsala s Flyers nové smlouvy

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall má pro letošní léto téměř hotovo. Vedení Flyers se během posledního týdne dohodlo na kontraktu hned se čtyřmi hráči, kteří měli status RFA. Posledním mladíkem, který tak zatím nemá smlouvu na další ročník je urostlý švédský zadák Robert Hagg.

Kromě Alexe Lyona se týmu z Philadelphie upsal také další brankář, a sice čtyřiadvacetiletý Američan Anthony Stolarz, který se s Flyers dohodl na jednoleté smlouvě na 761 tisíc dolarů. Flyers tak mají momentálně podepsaných hned šest brankářů. Felix Sandstrom však bude chytat i příští sezónu ve Švédsku.

Rodák z Edisonu neprožil zrovna šťastnou sezónu. Poté, co si v ročníku 2016/2017 odbyl svůj debut v NHL a v dresu Letců se prezentoval kvalitními výkony, přišlo zranění kolene, který si minulé září vyžádalo operaci. Stolarz tak promarodil téměř celou sezónu a v dresu Phantoms odchytal pouze jeden zápas.

„Všechno je to o soupeření. Nikdo nepřijde a nedá vám nic zadarmo. Musíte si to zasloužit,“ řekl Stolarz během června po tréninku ve Skate Zone. „Pro mě bude nejdůležitější přesvědčit, že jsem zdravý, jít na led a ukázat, že jsem stále kvalitním gólmanem.“

V brankovišti Phantoms může být v nadcházejícím roce velká konkurence. Pokud Ron Hextall nevymyslí nějakou výměnu, bude mít celek z Allentownu k dispozici kromě Anthonyho Stolarze a Alexe Lyona také mladičkého Cartera Harta, který je považován je největší brankářský talent v současném hokeji.

„Raději budu mít více gólmanů, než jich mít málo,“ řekl Ron Hextall. „Pokud bude dávat něco smysl a pokud to bude proveditelné, tak se na to alespoň podíváme. V loňském roce jsme se o tom však sami přesvědčili. Z ničeho nic přijdete o pár gólmanů a poté se o nějakého musíte přetahovat.  Pokud budeme muset začít s pěti gólmany, tak začneme s pěti. Není to nejlepší situace, ale lepší s pěti než se třemi.“

Novou smlouvu s Flyers podepsal také útočník Taylor Leier. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan odehrál v uplynulém ročníku v dresu Letců celkem 39 zápasů a do svých statistik si připsal 5 kanadských bodů za 1 gól a 4 asistence. Většinu sezóny však sledovat rodák ze Saskatoonu pouze z tribuny v roli zdravého náhradníka.

Třetím hráčem, který bude pokračovat v organizaci Flyers je také čtyřiadvacetiletý důrazný forvard Tyrell Goulbourne, který si v minulé sezóně odbyl svůj debut za Philadelphii. V dresu Letců odehrál rodák z Edmontonu 9 utkání, během nichž však nebodoval. V dresu Phantoms pak Goulbourne stihl naskočit do 63 duelů a zaznamenal 19 bodů (8+11).

O novou smlouvu si řekl také útočník Danick Martel, který taktéž v minulém ročníku nahlédl do nejlepší hokejové soutěže na světě. Během čtyř zápasů za Flyers se třiadvacetiletý forvard dostal díky své rychlosti hned do několika šancí, avšak ani jednou nebodoval. V AHL to však Martelovi střílelo skvěle, když si během 59 zápasů do svých statistik připsal 40 bodů za 25 branek a 15 přihrávek.

Generální manažer Ron Hextall tedy musí ve zbytku léta podepsat pouze jediného hráče, a sice obránce Roberta Hagga. Po však dosavadních podpisech zbylo Letcům z Philadelphie pod platovým stropem 13.2 milionů dolarů.

Top