James van Riemsdyk se vrací zpět do Philadelphie!

Spekulace z dnešní noci jsou potvrzeny. Po šesti sezónách v Torontu se zpět do Philadelphie Flyers vrací americký útočník James van Riemsdyk. S Letci se devětadvacetiletý forvard dohodl na pětileté smlouvě, díky které si přijde na 35 milionů dolarů. Jeho cap hit tedy pro nadcházející sezóny bude 7 milionů dolarů.

Rodák z Middletownu byl Letci draftovaný jako celková dvojka v roce 2007. V oranžovo-černém dresu však JVR neprožil zrovna vydařený vstup do NHL, když jej často sužovala zranění a příliš se mu nedařilo. Za Flyers odehrál van Riemsdyk celkem 196 zápasů, ve kterých zaznamenal 99 bodů za 47 branek a 52 asistencí.

V roce 2012 se rozhodl tehdejší generální manažer Paul Holmgren k výměně. Za Jamese van Riemsdyka získal z Toronta urostlého obránce Luka Schenna, který však ve Philadelphii strávil pouhé 4 sezóny a svůj potenciál rozhodně nenaplnil.

JVR odehrál za Maple Leafs během šesti sezón celkem 413 zápasů, během nichž do svých statistik připsal 294 kanadských bodů za 154 branek a 140 asistencí. Celkově tedy van Riemsdyk ve své kariéře v NHL odehrál 609 utkání, v nichž zaznamenal 393 bodů (201+192).

Top